Samen met je klant heb je gewerkt aan een groot project dat nu succesvol is afgerond. Of jouw softwareoplossing heeft de klant een flinke efficiencyslag opgeleverd. Natuurlijk wil je die successen graag delen en het liefst samen met je klant. Een enthousiast klantverhaal zorgt voor meer geloofwaardigheid van je bedrijf. Het is dus meer dan waardevolle content om te delen in een nieuwsbrief, vakblad, op de eigen website, social media kanalen of een redactioneel platform.

Impact
In een goede successtory weet je de lezer te overtuigen van de waarde van jouw product of dienst. Ten minste, als je juist die vragen stelt die de impact duidelijk maken voor bestaande en potentiële klanten, relaties of samenwerkingspartners.

Een goede voorbereiding is ook hier het halve werk. Gaan we voor jou aan de slag, dan gaan we eerst in gesprek met de betrokken personen binnen je organisatie, we verzamelen feiten en lezen ons in in de productdetails. Het interview met jouw klant nemen we bij voorkeur af op locatie, zo proeven we het best de sfeer. En het levert vaak ook nog eens leuke details op om mee te nemen in het verhaal; details die voor betrokkenen heel gewoon zijn, maar het verhaal echt eigen maken.

Expertstatus
Geen betere referentie dan wanneer een ander zijn positieve ervaringen deelt over jouw onderneming, dienst en product. Een enthousiast klantverhaal kan zorgen voor nieuwe klanten, voor meer verkoop en het versterkt bovendien je expertstatus.

Een klantverhaal, referentieverhaal, succes story, customer case. What’s in the name. Het draait allemaal om de kracht van het (door)verwijzen. En dat maakt het zo succesvol om in te zetten voor PR. Dus heb je klantsuccessen om te delen, maar vind je het lastig om het verhaal gestructureerd op papier te krijgen? Laat het weten, we kunnen je helpen.