Blogs schrijven als onderdeel van een PR-strategie vinden veel organisaties nog te ingewikkeld of ze denken er simpelweg niet aan. Toch vullen zakelijke blogs de mix van persberichten, klantverhalen, sociale media en nauwe contacten met journalisten goed aan.

Zeker als je hieraan denkt:

  • Ga in op een actueel thema of ontwikkeling. Bespreek trends binnen je vakgebied of geef antwoord op vragen waarvan je weet dat ze spelen in de markt.
  • Durf een prikkelende mening te geven; daarmee val je zeker op. Het triggert journalisten om je uit te nodigen voor bijvoorbeeld een interview, rondetafel of discussie over het onderwerp dat jij in je blog aan de kaak stelt.
  • Zet de zakelijke blogs zeker op het eigen contentplatform: je website. Online content is langer vindbaar. Wist je trouwens dat regelmatig nieuwe content publiceren je website levendig houdt en daarmee scoor je hoger in de zoekresultaten van Google. Goede manier dus om je naamsbekendheid of expertstatus verder uit te bouwen. Vergeet niet dat ook journalisten Google gebruiken, voor hun zoektocht naar een geschikte spreker voor een event of een bron voor een artikel. Zou toch fantastisch zijn als jij dat bent?!