Pegasystems heeft verbeteringen aangebracht in Pega Smart Dispute™ om banken te helpen bij het stroomlijnen van tijdrovende terugvorderingsprocessen. Door Pega Process AI™-technologie te integreren in de software, kunnen banken slimmere beslissingen nemen om aankoopgeschillen en fraudeclaims voor klanten sneller op te lossen.

Een chargeback of terugvordering is het terugeisen van geld door de klant wanneer deze het niet eens is met een afschrijving. Als gevolg van de toename van fraude groeit ook het aantal chargebacks wereldwijd. Elke terugvordering betekent voor de betreffende bank de start van een tijdrovend proces om deze geschillen zorgvuldig te onderzoeken. De bank moet bepalen of een terugbetaling terecht is en heeft bij het verwerken te maken met de verschillende betalingsnetwerken en complexe en steeds veranderende regelgeving.

“De toename van het aantal chargebacks vergroot de druk op bankmedewerkers die sowieso al te maken hebben met steeds meer wet- en regelgeving en fraudezaken,” aldus Steve Morgan, industry market leader, banking, Pega. “Door Pega’s AI te integreren in onze Pega Smart Dispute-oplossing, hebben we weer een nuttige innovatie toegevoegd die banken helpt processen verder te stroomlijnen. Hierdoor zijn geschillen sneller op te lossen, besparen ze tijd van de medewerkers en vergroten ze de klanttevredenheid.”

Lees het hele artikel op TechVisor