Nieuwe functionaliteit vermindert kosten van RPA-licenties, beheer en infrastructuur

AMSTERDAM – 18 november 2020 Pegasystems Inc. (NASDAQ: PEGA), de softwareleverancier van krachtige digital transformation toepassingen voor toonaangevende organisaties, komt als eerste met een Pega RPA Auto-balancing functionaliteit waarmee automatisch werklast wordt doorgestuurd naar bots die binnen de organisatie beschikbaar zijn. De nieuwe Pega Robot Manager™ optimaliseert met behulp van AI op slimme wijze de capaciteit en efficiency van bots zonder menselijke interventie.

Hoewel de naam Robotic Process Automation anders doet vermoeden, is de meeste RPA allesbehalve robotachtig als het gaat om het beheren van bots. Wanneer de vraag naar bot-assistentie stijgt of juist daalt, moeten medewerkers achter de schermen de beschikbare bots in de hele organisatie opnieuw toewijzen om ervoor te zorgen dat werkzaamheden op tijd wordt uitgevoerd. Veel organisaties compenseren deze pieken door extra botlicenties aan te schaffen terwijl dit alleen maar leidt tot nog meer botbeheer, toename van licentiekosten en beslag legt op capaciteit van virtuele machines.

Met behulp van Pega RPA Auto-balancing analyseert de nieuwe Pega Robot Manager alle taakverzoeken en wijst ze automatisch toe aan beschikbare bots. Wanneer er nieuwe of onverwachte vragen binnenkomen, worden deze realtime over de bots verdeeld om af te handelen. Wanneer de vraag naar bots groter is dan de capaciteit, is Pega RPA Auto-balancing ook in staat om prioriteit te geven aan belangrijke en minder belangrijke taken. Organisaties hoeven zo geen geld te verspillen aan onnodige aanvullende botlicenties en beheerbronnen.

“Veel organisaties omzeilen de beperkingen van RPA ironisch genoeg door nog meer bots aan te schaffen. Botbeheer geeft zo alleen maar meer kopzorgen en kost organisaties extra geld zonder echt schaalgrootte te realiseren. In deze laatste stap naar volledige geautomatiseerde RPA, optimaliseert Pega RPA Auto-balancing bot-efficiency en verlaagt kosten zonder menselijke tussenkomst. Hierdoor is de hele RPA-levenscyclus volledig geautomatiseerd”, stelt Eric Musser, general manager, intelligent automation, Pegasystems.

Pega RPA, onderdeel van de Pega Infinity™ softwaresuite voor digitale transformatie, automatiseert repeterende taken die worden uitgevoerd door de user interface (UI) van bedrijfsapplicaties. Pega RPA gebruikt Deep Robotics om applicaties op codeerniveau te automatiseren, wat zorgt voor snellere, accuratere en flexibelere robotic automation op grote schaal. In combinatie met de intelligent automation functionaliteiten en mogelijkheden op het gebied van lowcode, biedt Pega nu een compleet end-to-end automatiseringsplatform.

Eerder dit jaar introduceerde Pega andere ‘handsfree’ beheertools voor bots, zoals:

  • Pega X-ray Vision, de eerste Robotic Process Automation (RPA)-tool in de markt die defecte bots opspoort en repareert, zonder menselijke interventie.
  • Pega Synchronization Server, die er automatisch voor zorgt dat bots de meest recente Robot Runtime software gebruiken. Ook zorgt het ervoor dat software-updates worden uitgevoerd zonder dat de IT-afdeling deze handmatig hoeft te installeren.

Pega RPA Auto-balancing is vanaf vandaag beschikbaar en is onderdeel van de nieuwe versie Pega Robot Manager. De prioriteer-functionaliteit komt aan het eind van dit jaar beschikbaar. Voor meer informatie over Pega RPA Auto-balancing, www.pega.com/products/pega-platform/robotic-automation/auto-balancing

Achtergrondinformatie: