PR is nutteloos of op sterven na dood. Dit soort kreten komt geregeld voorbij, maar niets is minder waar. Het PR-vak is still alive and kicking en relevanter dan ooit. Ook in lastige tijden zoals deze pandemie doe je er goed aan om te blijven communiceren met je doelgroep. Verdwijn je (tijdelijk) van de radar, dan zijn aannames snel gemaakt, conclusies snel getrokken. Of je inmiddels een autoriteit bent binnen je vakgebied, een goed draaiende MKB-onderneming hebt of een startup die het veld net aan het ontdekken is – goede PR kan je bedrijf mooie free publicity opleveren.

Het moment voor PR
PR is toch een persbericht versturen naar een grote groep journalisten en redacties? Misschien in lang vervlogen tijden, maar echt – het is inmiddels veel meer dan dat. Jouw visie op papier of het succesverhaal van een tevreden klant als klantcase op een redactioneel platform. Een eigen expert laten aanschuiven bij een rondetafelgesprek, een interview met een redacteur, een online (pers)evenement of een webinar voor je doelgroep. Een blog, videocontent of een inhoudelijk artikel in een (online) vakblad. En ja, ook dat persbericht over een nieuwe samenwerking, productlancering of teamuitbreiding is anno 2020 nog steeds relevant.

Momenten te over dus om stappen in PR te zetten en je zichtbaarheid te vergroten. Over het juiste moment en de beste insteek denkt Influx PR & Communicatie graag met je mee.

Win-win voor de lange termijn
Communiceer jouw unieke verhaal met journalisten en relevante vakmedia. Voor content met nieuwswaarde maken redacties graag ruimte. Een win-win dus: jouw bedrijf de exposure, het medium sterke content. Het opbouwen en onderhouden van een relevant medianetwerk kost tijd, maar het is wel waar het om draait. Regelmatig (persoonlijk) contact is belangrijk. En hoewel het je misschien niet altijd direct publicaties oplevert, zorgt het er wel voor dat je als onderneming bij journalisten top-of-mind blijft.

PR vraagt tijd en energie
PR is een langetermijninvestering, niet iets wat je af en toe doet of waar het ‘niet goed, geld terug’ principe werkt. Durf te investeren in specialistische kennis zoals die van Influx PR & Communicatie. En niet onbelangrijk, maak tijd en energie vrij voor een nauwe samenwerking – zo blijven de lijntjes strak en open. Dus bezint voor ge begint. Want half werk in PR zal het succes niet brengen.

Hulp nodig met het opbouwen van je perscontacten? Met het delen van nieuws over jouw onderneming? Wij horen graag wat je behoefte is en waar wij kunnen helpen. Bel of mail ons. Liever direct een gezicht bij de namen? Leuk! Dan maken we een afspraak, in deze tijd van ‘social distancing’ doen we dat online of live op gepaste afstand.