Havé-Digitap verantwoordelijk voor sales en distributie van Zircon-gereedschap in Nederland

Zircon Corporation, wereldwijde producent van scan- en detectieoplossingen voor balken (balkzoekers), metaaldetectors en elektrascanners, breidt zijn afzetmarkten uit met nieuwe distributieovereenkomsten in Portugal, Ierland, Tsjechië en Tunesië. Met ingang van 1 januari 2023 richt Fred de Haas, European Sales Executive en verantwoordelijk voor alle salesactiviteiten en business development in Europa, zich vooral op de groei in deze vier landen en draagt hij de sales en distributieactiviteiten van Zircon Corporation in Nederland over aan Havé-Digitap uit Molenaarsgraaf (ZH).

Aanleiding
Belangrijke aanleiding voor de verdere expansie van Zircon in Europa en daarbuiten is de grote belangstelling tijdens de Eisenwarenmesse 2022 in Keulen vanuit landen waar Zircon (nog) geen distributiekanalen heeft. Na maanden van intensieve gesprekken met lokale partijen zijn onlangs verschillende distributieovereenkomsten gesloten in Portugal, Ierland, Tsjechië en Tunesië. Zircon heeft al jarenlang stevige voet aan Europese grond in de Benelux, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Frankrijk, Scandinavië, Engeland en Spanje.

Distributieactiviteiten Nederland
Havé-Digitap is als leverancier en kennispartner van gerenommeerde test- en meetinstrumenten met een omvangrijk distributiecentrum al geruime tijd partner van Zircon in Nederland. “Onze gecertificeerde specialisten kennen de Zircon-producten door en door. Vanaf 1 januari kan zowel de bouwprofessional als het retailkanaal bij ons terecht voor persoonlijk productadvies, demonstraties en onderhoud. Wij kijken ernaar uit om de sales- en distributieactiviteiten over te nemen van Fred de Haas en zo de marktpositie van Zircon Nederland verder te verstevigen”, aldus Olaf Merkies, commercieel directeur bij Havé-Digitap.

Fred de Haas, sinds 2016 werkzaam voor Zircon Corporation, is verheugd over zijn nieuwe rol binnen Zircon. “Havé-Digitap is een sterke speler in de elektrotechnische wereld; het zijn specialisten die de markt en het groeipotentieel kennen. De business en het netwerk draag ik vol vertrouwen over, al blijf ik in een adviserende rol betrokken bij Zircon Nederland. Ik kijk ernaar uit me te gaan richten op de vier nieuwe afzetmarkten en ben erg blij met de verbindende factor die de Eisenwarenmesse is geweest voor uitbreiding van Zircon op Europees niveau en in Noord-Afrika.”

Contactgegevens Distributeur Zircon Nederland:
Havé-Digitap B.V. – Polderweg Oost 26 – 2973 AN Molenaarsgraaf. tel: 0184 – 642 343 – www.have-digitap.nl