In Nederland werken wij voor Zircon nauw samen met het corporate team in de Verenigde Staten en met Fred de Haas, European sales executive en verantwoordelijk voor alle salesactiviteiten en business development in Europa. We stellen persberichten op en zorgen voor verzending en follow-up. Ook voeren we redactieslagen uit, vertalen we productfolders en instructievideo’s en maken we content voor de Facebook bedrijfspagina van Zircon Tools Benelux.

Aansturen PR-bureaus
Zircon Corporation is jaarlijks aanwezig op de Internationale Eisenwarenmesse – de beurs waar de hele ijzerwarenwereld bijeen komt in Keulen. Een Europese beurs vraagt om PR in meerdere landen. Omdat wij geloven in de kracht van lokale PR, besteden wij PR-activiteiten buiten Nederland uit aan PR-bureaus uit ons partnernetwerk. Werkzaamheden lopen uiteen van het schrijven van persuitnodigingen, persberichten en mailings tot het regelen van interviews met de aanwezige pers en opvolging na afloop. Naast dat wij voor Zircon Nederland hierin de uitvoerende rol hebben, hebben wij ook de coördinerende rol en zijn we de schakel tussen Zircon en alle betrokken bureaus.

Free publicity
In aanloop naar de Eisenwarenmesse 2022 plantten we een eerste zaadje bij de redactie van Zo!Bouw, het vakblad voor de zelfstandige ondernemer in de bouwbranche. In de maanden die daarop volgden hadden we regelmatig contact over nieuwe producten, de beurs en testmogelijkheden. In februari 2023 kon  Zircon oogsten: een fantastisch free publicity artikel verscheen in het printmagazine (15.000 abonnees!) en online.

Over Zircon
Zircon® ontwerpt, maakt en verkoopt de wereldwijd meest verkochte elektronische scan- en detectieoplossingen voor balken (balkzoekers), metaaldetectors en elektrascanners voor professionals en doe-het-zelvers. Het hightech elektronische handgereedschap van Zircon met gepatenteerde technologie wordt wereldwijd verkocht in Noord- en Zuid-Amerika, Europa, Afrika, Azië en Australië.

Benieuwd naar jouw PR-kansen?