Komkommertijd, bestaat dat anno 2023 nog? De meningen hierover zijn verdeeld. En hoewel er in de maand augustus – volgens Van Dale ‘het hoogtepunt van de komkommertijd’ – veel mensen op vakantie zijn en ook de business een tandje lager gaat, valt de wereld niet helemaal stil. Er zijn altijd mensen die wel aan het werk zijn en volop bezig met plannen te maken om na de zomer weer te knallen.

Wij adviseren dan ook om als bedrijf niet volledig offline te gaan. Blijf actief op je social media kanalen, want (potentiële) klanten checken hun timeline ook vanuit hun luie vakantiestoel. Heb je midden in de zomer nieuws te melden dat op dat moment actueel of relevant is voor jouw doelgroep, dan is het juist belangrijk om dit momentum te pakken. Voor redacties is het nieuwsaanbod in deze periode laag, dus grotere kans dat ze jouw bericht meenemen.

Het vraagt wel een goede voorbereiding. Zo moet je zeker weten dat relevante journalisten of de woordvoerder van jouw organisatie niet op vakantie zijn. Check ook vooraf of het programma waarop jij je pijlen hebt gericht geen zomerstop heeft.

Komkommertijd is dus niet per definitie een slechte periode voor PR. Het geeft je bovendien als bedrijf ook de tijd om na te denken over (een) nieuwe PR-campagne(s). We denken met je mee.