Na ruim een jaar van technische en praktische voorbereidingen ging in september 2023 de pilot Waterrotonde Eerbeek officieel van start. Influx werd gevraagd voor de PR-campagne rondom de kick-off van de pilot. Belangrijke doelstelling: brede awareness creëren over het project dat de ambitie heeft om verduurzaming van de papierindustrie een nieuwe impuls te geven.

Onze aanpak
We schreven een persoonlijke pitch en een krachtig persbericht over de testinstallatie van een gesloten, circulair watermanagementsysteem dat de waterfootprint van de papierindustrie in Eerbeek en Loenen drastisch moet gaan verkleinen. Hierbij haakten we in op actuele thema’s zoals duurzaamheid, circulair watergebruik, droogte en daling grondwaterpeil door onttrekken grondwater.

Het resultaat
Een interview op locatie door een journalist van De Stentor Zwolle (redactie economie) en op basis daarvan een paginavullend artikel in de printeditie van De Stentor, geïllustreerd met fotografie van De Waterrotonde. Het artikel werd maar liefst 12x doorgeplaatst in andere edities van de Stentor, De Gelderlander en Tubantia, met een totale PR-waarde van ruim 54 duizend euro en een bereik van ruim 6 miljoen lezers.

Het artikel is bovendien te lezen op AD.nl-regio Brummen met een PR-waarde van ruim 41 duizend euro en een bereik van 7 miljoen lezers. Radio Gelderland nam het bericht op in twee verschillende nieuwsuitzendingen.

Totale PR-waarde van de campagne
De totale PR-waarde tot nu komt uit op € 105.597, – en een bereik van 13,5 miljoen lezers. Kortom, een succesvolle campagne voor De Waterrotonde tot dusver. Er staan nog wat lijntjes open, dus: wordt vervolgd.

Alles over Waterrotonde Eerbeek, lees je in het persbericht

Benieuwd naar jouw PR-kansen?