Een goed klantverhaal: deel je successen

Een klantverhaal, referentieverhaal, succes story, customer case. What’s in a name. Het draait allemaal om de kracht van het (door)verwijzen. En dat maakt het zo succesvol om in te zetten voor PR. Niet voor niets zeggen we “Marketing is to sell, PR is to tell.”

De beste referentie

Samen met je klant heb je gewerkt aan een groot project dat nu succesvol is afgerond. Of jouw softwareoplossing heeft de klantorganisatie een flinke efficiencyslag opgeleverd. Die successen wil je natuurlijk graag delen en het liefst samen met je klant. Een enthousiast klantverhaal zorgt voor meer geloofwaardigheid van jouw bedrijf. Kortom, waardevolle content om te delen in een nieuwsbrief, vakblad, op de eigen website, social media kanalen of op een redactioneel platform.

Impact

In een goede successtory weet je de lezer te overtuigen van de waarde van jouw product of dienst. Ten minste, als je juist die vragen stelt die de impact duidelijk maken voor bestaande en potentiële klanten, relaties of samenwerkingspartners. Denk aan vragen als voor welke uitdagingen de klant stond, waar liep hij tegenaan, waarom is gekozen voor jouw oplossing en wat is het uiteindelijke resultaat?  (oude versus nieuwe situatie).

Hoe gaat Influx PR & Communicatie te werk?

Als tekstschrijver gaan we altijd op voorhand op onderzoek uit. We gaan in gesprek met de betrokken personen binnen jouw organisatie, verzamelen feiten en lezen ons in in de productdetails. Kortom, een goede voorbereiding is het halve werk.

Het interview met jouw klant nemen we bij voorkeur af op locatie Daar kunnen we een kijkje nemen in de keuken van de klantorganisatie en proeven we de sfeer het best. Het levert vaak leuke details op om mee te nemen in het verhaal; details die voor betrokkenen vaak heel gewoon zijn, maar het verhaal eigen maken. Hetzelfde geldt voor citaten. Ze maken een verhaal persoonlijk en levendig. Ook belangrijk is dat het verhaal gestructureerd en chronologisch is, met duidelijke alinea’s en tussenkopjes. Dit leest niet alleen prettig, het is voor de lezer ook in één oogopslag duidelijk waar hij welke informatie kan vinden en hoe het verhaal verloopt.

Expertstatus

Geen betere referentie dan wanneer een ander zijn positieve ervaringen deelt over jouw onderneming, dienst en product. Een enthousiast klantverhaal kan zorgen voor nieuwe klanten, meer verkoop en het versterkt bovendien je expertstatus (Lees hier ons blog over Thoughtleadership). Heb je genoeg klantsuccessen om te delen, maar vind je het lastig om het verhaal gestructureerd op papier te krijgen? Bel of mail ons gerust.

Benieuwd naar jouw PR-kansen?