Als wereldwijde producent van scan- en detectieoplossingen voor balken (balkzoekers), metaaldetectors en elektrascanners is Zircon als exposant aanwezig op de internationale beurs Eisenwarenmesse 2020 die van 1-4 maart a.s. plaatsvindt in Keulen. Er zijn live demonstraties bij te wonen van de Zircon® MultiScanner®, StudSensor™ en ExitPoint® productreeks: het gepatenteerde handgereedschap voor het detecteren van betonstaal, metaal, spijkers en (actieve) onbeschermde stroomkabels in vloeren, muren en plafonds. Zircon is te vinden in hal 11.2, standnummer I-060.

Met praktische toepassingen en werkomgevingen als uitgangspunt ontwerpt, ontwikkelt en test Zircon gereedschap met gepatenteerde productfunctionaliteiten, om zowel thuisklussers als bouwprofessionals te helpen klusproblemen op te lossen en te voorkomen. Zircon blijft zijn marktpositie wereldwijd versterken, door onder meer distributiemogelijkheden te realiseren in Oostenrijk en Zwitserland.

De Zircon® MetalliScanner® productlijn voorziet in de behoefte aan zeer betrouwbaar en geavanceerd gereedschap bij de uitvoering van bouwwerkzaamheden binnen commerciële, licht-industriële en professionele werkomgevingen. MetalliScanner® MT X metaaldetector maakt gebruik van inductieve technologieën en lokaliseert betonijzer in strakke rasterpatronen in huizen, bedrijfspanden en industriële bouw. Ook kan het gaan om detectie van diepere stukken pijp of bewapening. Bouwprofessionals hoeven hierdoor geen dure grondboren te gebruiken of aan te schaffen.

Wanneer diepte- en metaaldifferentiatie relevant is, is de MetalliScanner® MT 7 metaaldetector geschikt. De MT 7 detecteert en onderscheidt ferro- en non-ferro metalen. Bovendien geeft het de geschatte diepte van het doel aan, evenals of naar het doel toe wordt bewogen of juist er vandaan. De MetalliScanner® m40 lokaliseert nauwkeurig het patroon van kleine voorwerpen. Spijkers, schroeven of noppen in lat- en gipsconstructies zonder metalen rasters zijn hierdoor snel en eenvoudig te vinden.

“De MetalliScanner® productreeks biedt wereldwijde, geavanceerde technologie die een einde maakt aan onnodig gis- en herstelwerk. Zircon® metaaldetectors bieden eenvoudige, effectieve en betaalbare mogelijkheden om betonijzer te lokaliseren én te vermijden en om metaal achter verschillende oppervlakken te vinden. De optimale functionaliteiten en mogelijkheden van de producten leveren een aanzienlijke tijds- en geldbesparing”, aldus Sharon Gee, vice president marketing bij Zircon.