Zircon Corporation, wereldwijde producent van balkzoekers, metaaldetectors en elektrascanners, introduceert twee nieuwe producten voor de Europese markt tijdens de Eisenwarenmesse 2024 van 3-6 maart in Keulen. Het gaat om de groepenzoeker Circuit Breaker Finder en de geavanceerde balkzoeker Wood Stud SuperScan™. Het innovatieve gereedschap wordt live gedemonstreerd op de Zircon-stand in Hal 10.2, standnummer G028. Beide innovaties zijn in het eerste kwartaal van 2024 beschikbaar voor de Europese markt.

Zircon Breaker ID Pro 300

De Breaker ID Pro 300 is een praktische tool om snel en eenvoudig alle stroomonderbrekers in huiselijke, commerciële en industriële omgevingen op te sporen en te markeren. Het grote voordeel is dat Breaker ID Pro 300 zonder fouten in één keer de stroomonderbrekers vindt. Het handzame apparaat isoleert elektrische circuits, zonder andere te onderbreken. Dit betekent dat apparatuur zoals computers, servers en elektrische apparaten blijft werken en niet per ongeluk wordt uitgeschakeld.

De transmitter heeft automatische kalibreerfunctionaliteit en hoeft alleen te worden gekoppeld aan het elektrische circuit om de groepenkast te scannen met de meegeleverde ontvanger. Bij de eerste scan kalibreert de ontvanger met de stroomonderbreker. Tijdens de tweede scan gebruikt de ontvanger die gegevens en identificeert het doel. Een groen LED-lampje en een pieptoon geven de juiste stroomonderbreker aan.

De Zircon Breaker ID Pro 300 is geschikt voor installateurs, elektriciens, aannemers en de doe-het-zelfmarkt. Het scannen verloopt eenvoudig en soepel. De gevoeligheid wordt automatisch ingesteld en tijdens het scannen hoeft geen knop ingedrukt te worden.

Zircon Wood Stud SuperScan

De geavanceerde Wood Stud SuperScan™ balkzoeker lokaliseert houten balken. Het vermijdt metalen voorwerpen, zoals waterleidingen, elektrische leidingen, (montage)beugels, schroeven, metalen beschermplaten en spijkers die in de muur zitten. Deze eenvoudige en effectieve detectie van houten balken achter verschillende oppervlakken levert de gebruiker een aanzienlijke tijd- en kostenbesparing. Een ander pluspunt, vooral bij grote oppervlakten, is dat de aan-uit-knop tijdens het scannen niet meer constant ingedrukt hoeft te worden.

Target Control (TC™) -technologie
De gepatenteerde Target Control (TC™) -technologie analyseert complexe datastromen. De scanner is uitgerust met meerdere sensoren die de meetgegevens streamen en gelijktijdig controleren. De FILTERz™-technologie helpt bij het uitsluiten van niet-metalen objecten met een lage dichtheid, zoals plastic buizen, PEX-buizen en bedrading. Op het heldere display verschijnen pictogrammen die aangeven wat op dat moment specifiek wordt gemeten. Dit verhoogt de gebruiksvriendelijkheid en veiligheid.

Drie scanstanden
Zircon Wood Stud Superscan heeft drie scanstanden (TARGETz™) voor het detecteren van het midden en de randen van houten balken en het midden van houten en metalen balken achter gipsplaten.

Auto-modus lokaliseert het midden en de randen van houten balken tot 19 mm diep en filtert metalen objecten en objecten met een lage dichtheid eruit.In de Edge-modus lokaliseert het de randen van houten balken tot 19 mm diep en filtert het metalen voorwerpen en voorwerpen met een lage dichtheid eruit. De DeepScan™-modus detecteert het midden van houten balken, evenals metalen voorwerpen tot 38 mm diep.

“Met de introductie van deze producten op de Europese markt versterkt Zircon zijn marktpositie wereldwijd als must have voor iedere doe-het-zelver en professional in de bouwsector”, aldus John Stauss, CEO van Zircon.