Deel je kennis en heers schreven we al eerder in ons blog (juli 2021). Want thought leadership is effectief als meer naamsbekendheid en een expertstatus je ambitie is. Uit recent onderzoek van consultancy organisatie Edelman (samen met LinkedIn) blijkt maar weer eens dat beslissers binnen organisaties geprikkeld willen worden door personen die met hun kennis richting geven aan anderen. En dat prikkelen kan door het delen van thought leadership-content: content die voor je lezer van waarde is.

Nieuwsgierig
Ken dus de marktbehoefte en actualiteit zodat je erop kan inspelen met waardevolle content. Wat zie je in de markt bij organisaties, zijn er trends of terugkerende thema’s te signaleren? Een probleem bij die ene klant doet zich misschien ook wel voor bij andere klanten in de sector. En welke oplossingen zijn er voor deze specifieke problemen of actuele vraagstukken? Maak duidelijk dat jij de situatie van de lezer herkent en begrijpt én oplost. Maak hem nieuwsgierig naar jouw antwoorden, handvatten en oplossingen voor zijn probleem.

Business gunnen
Regelmatig goede thought leadership-content delen vergroot je kans op zaken en opdrachten. Volgens het onderzoek gunt bijna de helft van de bijna 3600 ondervraagde beslissers soms, of zelfs regelmatig, business aan een organisatie waarvan ze thought leadership-content hebben gelezen of gezien, ook al is het een organisatie die de beslisser in eerste instantie niet in het vizier had.

Hoog tijd om te starten met het schrijven van artikelen, whitepapers, opiniestukken en blogs. Tijdrovend, zeker, maar zeer effectief. Hulp nodig? Bel of mail ons gerust.