Frank Körver beschrijft met een kleine knipoog op Adformatie.nl 5 typen organisaties die in zijn ogen vragen om reputatie-ellende. Organisaties die gebaat zijn bij communicatieprofessionals die durven aan- en tegen te spreken. Deze 5 typen organisaties hebben de tegenspraak van Communicatie keihard nodig (adformatie.nl). Wat hij schetst herkennen we wel, want PR-professionals, dat zijn toch mensen met mooie, gladde praatjes en drammerige vragen?

Liever noemen we onszelf scherpe doorvragers. We willen nu eenmaal weten wat er precies speelt in een organisatie, waarom je doet wat je doet, en hoe je het doet om al die informatie te vertalen naar jouw verhaal naar buiten. Betrek PR- en communicatieprofessionals eerder in bedrijfsprocessen en bij besluiten; neem onze adviezen ter harte. Wij hebben minder last van blinde vlekken, omdat we met meer afstand kijken naar wat intern gebeurt en naar de mogelijke (nadelige) effecten. Goed voor de organisatie, prettiger voor ons, want achteraf hoeven wij dan niet recht te praten wat krom is. Dat imago van gladde praatjes zijn we liever kwijt dan rijk.

Aan PR doen? Bel, mail of kom langs in Apeldoorn. Samen bepalen we de beste strategie die jou zichtbaar maakt bij de doelgroep. Zo weten klanten jou straks te vinden en word je door journalisten benaderd voor een interview of blog.