Perfecte momenten voor PR

Een nieuwe klant of productlancering. Een strategische overname of een partnership. Nieuwe medewerkers aan boord of onderzoeksresultaten. Het zijn voor je organisatie perfecte PR-momenten. Laat ons dit soort momenten vertalen naar interessante content. Veel redacties staan open voor (kant-en-klare) redactionele content voor hun off- en online publicaties. Belangrijk is wel dat je content voldoende nieuwswaarde heeft en aansluit bij de interesses van hun lezerspubliek (jouw doelgroep). Met de juiste invalshoek is de kans groot dat het publicaties oplevert.

Continuïteit is belangrijk

Naamsbekendheid of een zekere marktpositie krijg je niet zomaar. Dit kost tijd en vraagt om goed, persoonlijk en regelmatig contact met de (vak)pers. Geen overkill aan informatie, maar gedoseerd je organisatie onder de aandacht brengen. Zo werk je aan een stevige relatie met journalisten en redacties en dat werpt zeker zijn vruchten af. Begin nu met zaaien, dan volgt het oogsten vanzelf.

De beste referentie

“Marketing is to sell, PR is to tell.” Laat anderen vertellen over je onderneming, dienst en product en deel dat enthousiaste klantverhaal ┬áin een nieuwsbrief, vakblad, op je eigen website of op een redactioneel platform. Betere referenties zijn er niet. Niet alleen voor klantverhalen, ook voor het schrijven van nieuwsberichten, achtergrondverhalen, artikelen of blogs klop je bij ons aan. Zelf al iets geschreven en niet tevreden? We redigeren ook bestaande content en bouwen ingewikkelde whitepapers om tot vlot leesbare stukken. Natuurlijk kun je rekenen op ons advies over hoe je al deze waardevolle content het best kunt delen met je doelgroep.

(Online) zichtbaarheid

Online is niet meer weg te denken en is onderdeel van onze PR-mix (paid, earned, shared en owned media). Nieuwe media zoals blogs en redactionele platforms verrijken het medialandschap. Online content is langer vindbaar en scoort vaak hoog in de zoekresultaten van Google. Een perfecte manier dus om de naamsbekendheid of thought leadership (expertstatus) verder uit te bouwen via de kanalen waar jouw doelgroep actief is. Het schrijven, posten, plannen en beheren van berichten op je social media kanalen kan je aan ons uitbesteden, zodat je er zelf geen omkijken meer naar hebt.

Benieuwd naar jouw PR-kansen?