Geen technische lock-in meer: klanten kunnen Pega met Kubernetes implementeren op AWS, Microsoft Azure, Google Cloud, Pivotal en Red Hat

Amsterdam, 4 december 2019 — Pegasystems Inc. (NASDAQ: PEGA), softwareleverancier van digitale transformatie toepassingen, kondigt de ondersteuning aan voor Kubernetes. Met deze oplossing wordt cloudcontainerorkestratie voor Pega-gebruikers mogelijk op AWS, Microsoft Azure, Google Cloud, Pivotal en Red Hat. De uitbreiding onderstreept het belang dat Pega hecht aan zijn Pega Cloud Choice-guarantee voor klanten die hun Pega-applicaties zelf willen beheren bij een cloudleverancier naar keuze.

Dankzij het ‘Pega Cloud Choice Guarantee-programma’ blijven klanten flexibel, omdat zij niet afhankelijk zijn of worden van één cloudleverancier. Zij kunnen hun Pega-applicaties laten draaien op Pega’s volledig beheerde Pega Cloud® Services of op een Pega-gecertificeerde cloudinfrastructuur naar keuze. Pega ondersteunt Kubernetes afkomstig van toonaangevende cloudaanbieders, als: AWS Elastic Kubernetes Service (EKS), Microsoft Azure Kubernetes Service (AKS), Google Kubernetes Engine (GKE), Pivotal Container Service (PKS) en Red Hat OpenShift. Deze ondersteuning betekent dat Pega-klanten hun Pega-applicaties kunnen hosten bij de eerdergenoemde cloudaanbieders, terwijl ze ook kunnen profiteren van Kubernetes om hun containerstrategieën te orkestreren. Kubernetes is in korte tijd uitgegroeid tot leider in cloudorkestratie. Dit omdat het meer schaalbaarheid, flexibiliteit en gegevensbeveiliging mogelijk maakt.

Het groeperen van containers (containerization) heeft de manier waarop organisaties hun cloudapplicaties beheren veranderd. Organisaties willen tegenwoordig flexibiliteit en schaalbaarheid voor hun cloudimplementaties. Pega Cloud Services biedt organisaties het vertrouwen dat Pega het platform beheert, waardoor zij zich op andere zaken kunnen concentreren. Organisaties kunnen bovendien hun Pega-software zelf beheren op hun Pega-gecertificeerde cloudinfrastructuur naar keuze. Welke keuze er ook wordt gemaakt, Pega zorgt voor een eenvoudige bi-directionele migratie op het moment dat de behoefte in de organisatie zich voordoet.

“Aangezien organisaties blijven bewegen richting de cloud, willen ze een moderne cloudarchitectuur die hen de flexibiliteit en kostenbeheersing biedt om succesvol te kunnen zijn in de snel veranderende markt van vandaag”, aldus Derk-Jan Brand, VP en Managing Director Benelux & Nordics bij Pegasystems. “Pega begrijpt dat de behoeften van alle klanten kunnen verschillen, dus bieden we hen krachtige manieren om hun cloudimplementaties te beheren zonder een van de opties uit te sluiten. Door de ondersteuning van Kubernetes kunnen we de flexibiliteit blijven bieden die onze klanten nodig hebben om hun applicaties te laten draaien. Tegelijkertijd blijven ze verzekerd van een toekomstbestendige technologie wanneer hun business groeit.”

Pega Cloud Choice-guarantee met Kubernetes is nu beschikbaar voor alle Pega-klanten die op dit moment al werken met de huidige versie van Pega Infinity™.

Voor meer informatie:  www.pega.com/products/cloud/customer-managed-cloud

Achtergrondinformatie