Hayden Stafford is met ingang van 1 juni jl. benoemd tot President of Global Client Engagement bij Pegasystems Inc. (NASDAQ: PEGA), de softwareleverancier van krachtige digital transformation toepassingen voor toonaangevende organisaties. Hayden Stafford beschikt over meer dan 25 jaar managementervaring en bekleedde senior posities bij wereldwijde enterprise-softwarebedrijven zoals IBM, Salesforce en meest recentelijk Microsoft.

Stafford rapporteert rechtstreeks aan Alan Trefler, oprichter en CEO van Pega. “Met een bewezen staat van dienst op het gebied van snelle groei, brengt Hayden waardevolle ervaring mee om een snellere groei van onze business te realiseren, onze klantrelaties te verdiepen en ons ecosysteem uit te breiden”, aldus Alan Trefler.

“Veerkracht is ook voor grote, toonaangevende organisaties noodzakelijk in deze onzekere tijden. Voor Pega zijn er vele mogelijkheden om in te haken op zowel deze directe behoefte als digitale transformatie in het algemeen”, aldus Hayden Stafford. “Ik kijk ernaar uit om mijn expertise bij Pega in te zetten voor het continueren van klantsuccessen en langetermijngroei.”

Als corporate vice president Microsoft Dynamics 365 was Stafford verantwoordelijk voor de go-to-market-strategie, planning en uitvoering. In deze functie zorgde hij voor meer dan 300% omzetgroei voor Microsoft Dynamics 365 en realiseerde hij een vertienvoudiging van de omzet uit Microsoft Dynamics 365-cloudproducten. Voor zijn indiensttreding bij Microsoft was hij senior vice president of industry business solutions sales bij Salesforce.com en verantwoordelijk voor het opzetten van de business unit industrie en salesactiviteiten in zes bedrijfssectoren. Bij IBM hield hij zich als vice president en managing director van de business unit financiële dienstverlening bezig met de algemene strategie, wereldwijde winst, omzet, services en klanttevredenheid voor financiële markten en klanten in retail banking. Eerder werkte Stafford als managementconsultant bij Ernst & Young.