Amsterdam, 30 oktober 2019 — Pegasystems Inc. (NASDAQ: PEGA), de softwareleverancier van digitale transformatie toepassingen, lanceert Next-Best-Action Designer – een intuïtieve AI-configuratiewizard waarmee business gebruikers snel en eenvoudig via alle kanalen klantervaringen kunnen optimaliseren. Met behulp van stapsgewijze begeleiding gebaseerd op best practices, haalt deze nieuwe functionaliteit in de Pega™ Customer Decision Hub de complexiteit uit het creëren en inzetten van geavanceerde klantbeslissingsmodellen. Hierdoor kunnen organisaties sneller waarde genereren en met minder risico.

Elke organisatie met een serieuze doelstelling om klantgericht te zijn moet de kracht van AI inzetten om het contact met klanten te verbeteren. Maar het configureren van bedrijfsbrede AI kan zeer complex zijn, omdat er maar weinig AI-oplossingen zijn die praktische richtlijnen hebben voor ontwerp, activering of optimalisatie. Dit is vooral belangrijk bij technologiestacks met componenten die niet zijn ontworpen om samen te werken. Veel organisaties vertrouwen voor support op dure dataspecialisten en zelfs dat blijkt niet altijd succesvol. Analistenbureau IDC constateerde onlangs dat binnen de meeste organisaties AI-projecten in bepaalde mate falen – met een kwart van de foutpercentages oplopend tot 50% – voornamelijk vanwege gebrek aan bekwaam personeel.

Next-Best-Action Designer fungeert als de primaire interface voor Pega Customer Decision Hub. Business gebruikers kunnen hierdoor zelf beslissingsstrategieën ontwerpen en inzetten. De software leidt hen stap voor stap door een configuratieproces met ingebouwde best practices en handvatten gebaseerd op succesvolle implementaties bij ’s werelds meest gerenommeerde organisaties. Eenmaal geïmplementeerd, analyseert Pega Customer Decision Hub individuele klanten, interpreteert hun intentie, en voert de volgende beste actie uit. En dat allemaal real-time. Dit verhoogt de relevantie in klantgesprekken en uiteindelijk de klantloyaliteit, omzet en winst.

Next-Best-Action Designer is direct beschikbaar en is uitgerust met krachtige functionaliteit zoals:

  • Foutbestendige configuratie – Next-Best-Action Designer maakt AI praktisch inzetbaar voor degenen die zich bezig houden met customer experience. Dankzij een wizardachtige interface kunnen gebruikers AI sneller en succesvoller inzetten. Stapsgewijze begeleiding met best practices en handvatten zijn rechtstreeks in de software ingebouwd. Zo kunnen gebruikers veel voorkomende misstappen vermijden. Voorbeelden hiervan zijn het focussen op segmentatie in plaats van één-op-één marketing, geen gemeenschappelijke strategieën gebruiken voor zowel in- als outbound targeting of het onbedoeld combineren van geschiktheidsregels met propensity-modellen, waardoor klantrelevantiescores scheeftrekken.
  • Uitgebreide controle op engagement-regels – Pega geeft gebruikers vanuit een enkele interface volledige controle over de engagement-regels voor hun omnichannel-strategieën. Ze kunnen alles ontwikkelen en beheren: van bedrijfsstructuren, beperkingen in volume en het aantal kanalen tot contactbeleid, geschiktheid van de klant en bruikbaarheid voor specifieke acties of aanbiedingen.
  • Precieze afstemming met AI-beslissingsmodel – Door de beslislogica te configureren in een gecentraliseerd Next-Best-Action Designer-tabblad, kunnen gebruikers de juiste balans definiëren van de belangrijkste factoren die door Pega Customer Decision Hub worden gebruikt bij het nemen van complexe beslissingen – zoals contextindicatoren, propensity scores en voorspellingen over de customer lifetime value. Deze factoren worden gecombineerd met de door de gebruiker gedefinieerde specificaties. Vervolgens rangschikt Pega AI de best mogelijke acties voor elke unieke klant in een bepaalde situatie en voert deze uit.

Pega Customer Decision Hub fungeert als een ‘always on’ brein met gecentraliseerde AI voor alle klantcontactpunten om elke interactie te optimaliseren, en de klantwaarde te maximaliseren. Dankzij voorspellende modellen en customer decision management kunnen organisaties unieke inzichten opdoen en de volgende beste actie real-time aanbevelen tijdens elke stap van de klantreis – van marketing en verkoop tot klantenservice. Pega Customer Decision Hub maakt de kracht van AI beschikbaar binnen de integrale Pega Infinity™ software suite voor digitale transformatie, die organisaties helpt om klantcontact en operationele efficiëntie end-to-end te optimaliseren.

“AI is in korte tijd onderdeel geworden van de zakelijke wereld, maar voor de meeste bedrijven gaat het nog steeds niet snel genoeg. De meeste AI-systemen zijn voor de gemiddelde business gebruiker gewoon te complex om te beheren, waardoor ze moeten vertrouwen op dure specialisten voor de interpretatie en praktische invulling van hun strategieën”, aldus Rob Walker, VP decisioning en analytics, Pegasystems. “’Next-Best-Action Designer’ maakt AI toegankelijk voor elke gebruiker, waardoor een mate van omnichannel controle en precisie wordt bereikt die voorheen niet mogelijk was. Nu kunnen ze de klantervaring drastisch verbeteren en op een betekenisvolle manier meer inkomsten genereren.”

Voor meer informatie, kijk op: www.pega.com/products/crm-applications/marketing/next-best-action-designer

Achtergrondinformatie