Campbell/Huizen, 15 november 2021 – – Zircon Corporation, wereldwijde producent van scan- en detectieoplossingen voor balken (balkzoekers), metaaldetectors en elektrascanners, heeft in Nederland zijn afzetmogelijkheden uitgebreid met het directe dhz-kanaal dankzij een partnership met Hubo, de grootste doe-het-zelf-franchiseformule van Nederland. Het Zircon-assortiment is vanaf nu beschikbaar in 71 vestigingen van de Hubo-formule, inclusief 43 Hubo XL-filialen.

Hubo – onlangs uitgeroepen tot Retailer van het Jaar 2021 – heeft als grootste formule in dhz-franchise-retail (190 vestigingen) een sterke focus op maatwerk en service. “De Zircon tools zijn een waardevolle aanvulling vanwege het grote gebruikersgemak. Ze zijn eenvoudig in te stellen voor verschillende klussen en werkzaamheden, dus multi-inzetbaar. Bovendien beschikken de scanners en detectoren over elektronische slimmigheidjes, zoals de onlangs geïntroduceerde Taal Selector* functionaliteit. Dit maakt de tools echt onderscheidend ten opzichte van soortgelijke producten op de markt en dat bieden wij onze klanten graag”, aldus Bert-Jan Keizer, Group Category Manager DHZ bij Euretco.

Euretco, gevestigd in Hoevelaken, is de grootste retail-serviceorganisatie van Nederland en samenwerkingspartner van ongeveer 1500 ondernemers en franchisenemers, waaronder de Hubo winkelfranchiseformule.

Fred de Haas, als European Sales Executive voor alle Zircon salesactiviteiten en business development in Europa, is erg verheugd over de samenwerking met Hubo. “Om de eerste stappen binnen het dhz-kanaal te zetten met een speler als Hubo is fantastisch. Door deze samenwerking krijgen we een flinke dekking in heel Nederland en kan de particuliere doe-het-zelver direct kennismaken met onze scanners en detectors. Op dit moment lopen er gesprekken om naar meer vestigingen uit te breiden, ook omdat we elkaar vinden in het niveau van service en vakmanschap en de persoonlijke benadering.”

* De Taal Selector functionaliteit biedt de mogelijkheid om een QR-code in het display met de mobiele telefoon te scannen en in een taalkeuzemenu de voorkeurstaal te selecteren (Nederlands, Duits, Frans, Spaans en Zweeds). Op de mobiele telefoon wordt in de gekozen taal vervolgens de bijbehorende productinformatie, handleidingen en instructievideo’s weergegeven.