Handzame apparatuur voor zowel doe-het-zelvers als de bouwprofessionals

Castricum, 2 september 2019 – – Tijdens de vakbeurs DIY, Pro & Garden 2019 op 29 en 30 september en 1 oktober aanstaande in Kortrijk Xpo demonstreert Zircon (standnummer 6.49) de veelzijdigheid van zijn productreeks en elektronische oplossingen voor balken (balkzoekers), metaalscanners en elektrascanners.

Er zijn productdemonstraties van onder meer een multifunctionele muurscanner die ook (actieve) elektriciteitskabels detecteert en drie verschillende metaaldetectors. Twee daarvan, de MetalliScanner™ MT 7 en MT X, zijn eerder dit jaar toegevoegd aan de Zircon productreeks. De tools zijn praktisch in gebruik door het handzame formaat en dus makkelijk thuis te gebruiken of mee te nemen naar grote en kleine bouwprojecten.

“Onze tools bieden optimale scancapaciteit aan zowel doe-het-zelvers als bouwprofessionals. Voor iedereen in de bouwwereld die flink wil besparen op tijd en geld zijn het de tools bij uitstek. Dankzij de ingebouwde technologie zijn onnodige gaten, herstelwerkzaamheden en kostbare afgebroken boren of zaagbladen namelijk verleden tijd. Iedereen kan de apparaten testen op de vakbeurs DIY, Pro & Garden 2019 en kijken welke het best bij hem past”, aldus Fred de Haas, Regional Sales Agent België, Duitsland en Nederland.

MultiScanner L550c OneStep

Deze multifunctionele muurscanner met metaaldetectie lokaliseert (tot 38 mm diep) snel en eenvoudig houten en metalen balken achter muren, vloeren en plafonds, evenals metaal tot 75 mm diep. Bovendien garandeert de L550c absolute veiligheid tijdens werkzaamheden dankzij de WireWarning® Detectie functionaliteit: het stelt exact vast waar actieve, onbeschermde stroomkabels zich bevinden (tot 50 mm diepte).

MetalliScanner™ MT X en MetalliScanner™ MT 7
Beide metaaldetectors lokaliseren vóór het zagen of boren snel en eenvoudig betonijzer, buizen en ander metaal. De metaalscanners verschillen met name in hun scanmogelijkheden. Waar de MT X is gekalibreerd om betonijzer tot een diepte van 10 cm te vinden, kan de gebruiker met de MT 7 metaalbewapening tot 15 cm diepte en koperen buizen (13 mm dikte) vaststellen.

Beide apparaten zijn water- en stofbestendig en hebben een groot verlicht display dat zelfs bij direct zonlicht makkelijk af te lezen is (transflective). Het display geeft de doeldiepte van het metaal aan en welk soort metaal is gevonden (ferro of non-ferro). Ook is af te lezen of de gebruiker zich naar het doel toe of juist van het doel af beweegt. De MT 7 meet tevens afstanden tussen spijkers en spoort deze op in balken achter gipswanden en gepleisterde muren.

Een audiotoon geeft de locatie van het metaal aan en de ingebouwde indicator geeft een waarschuwing als de batterijsterkte te laag is. Via een geïntegreerd markeersysteem wordt de locatie van het doel aangeduid. Dankzij de draaibare handgreepbevestiging is eenvoudig een groter muur- of vloeroppervlak te scannen; het werk hoeft minder vaak te worden onderbroken.

MetalliScanner™ M40

MetalliScanner™ M40 vindt probleemloos balken, leidingen, betonijzer, spijkers en schroeven in tegels, stucwerk, gipsplaten, wanden, (beton)vloeren en plafonds. Het detecteert ferro (tot 100 mm diepte) en non-ferro (tot 50 mm diepte) metalen. Het LED display geeft de signaalsterkte en de gevonden doellocatie aan.