“Kunnen jullie ervoor zorgen dat we volgende week de landelijke pers halen met onze productlancering?” Als PR-professional kennen we allemaal deze vraag. Voor veel bedrijven is het een ideaalbeeld om met hun nieuws op de voorpagina van een landelijk dagblad te prijken. Natuurlijk snappen we dat zo’n publicatie goed is voor het ego, maar of het de organisatie ook altijd brengt waar men op hoopt, valt te bezien. Vaak bieden juist (online) vakmedia een interessant podium om jouw verhaal bij het juiste publiek onder de aandacht te brengen. Toch onderschatten bedrijven nogal eens de effectiviteit van publiciteit op deze nichekanalen.

Relevante content
De lezers van (online) vakbladen en redactionele platforms zijn geïnteresseerd in dat ene vakgebied en in die ene specifieke expertise; bij hen kan je je organisatie profileren als expert in de markt. Grote kans dat je met authentieke content in de vorm van nieuws, trends, ontwikkelingen, achtergrondverhalen en klantcases gehoor vindt bij de redactie van zo’n titel.

Vaak werken redacties van (online) vakbladen in kleinere teams die onder druk van deadlines enorme hoeveelheden verhalen en (nieuws)berichten moeten produceren. Redactionele content van derden is (als het voldoet aan de redactionele formule) dan meestal welkome kopij.

De juiste match
Het is natuurlijk belangrijk dat je weet hoe je je content moet targetten: wie zijn de redacteuren en (freelance) journalisten die schrijven over jouw markt en vakgebied? Influx heeft de afgelopen dertig jaar een stevig persnetwerk opgebouwd en we hebben regelmatig persoonlijk contact met redacties en individuele journalisten om interessante topics, trends en specials te bespreken. Zo zijn we altijd op de hoogte welke redacteur of welk vakblad in het medialandschap je moet hebben voor het uitdragen van jouw boodschap.

Dit betekent dat we niet altijd voor de grote spelers gaan. Soms blijkt het kleinere, gespecialiseerde medium voor jouw organisatie het beste kanaal om je verhaal met het juiste publiek te delen, bijvoorbeeld als jouw product of service gericht is op een specifieke doelgroep of als je een heel technisch verhaal te vertellen hebt. Verleg de focus eens naar de (online) nichemedia; de kans op succes is groot.

Ook gericht je content targetten? Influx helpt je graag.