Microsoftintegratie en automation gaan ITSM-landschap veranderen

Houten, 23 september 2021 – Transitieprofs haalt servicemanagement tooling ITSM360 – gebouwd op Microsoft 365 – vanuit Denemarken naar de Benelux. De IT-regieadviseur uit Houten sluit hiermee aan   op de vraag naar betere integratie en automatisering van dienstprocessen. Transitieprofs gelooft dat de huidige systemen te complex zijn en te weinig integratie- en automation mogelijkheden bieden en zet daarom vol in op ITSM360.

Volledig gebaseerd op Microsoft 365
Alleen al in Nederland werken ruim 74.000 organisaties met Microsoft 365 en in de Benelux gaat het om ruim 120.000 ondernemingen (bron Statistica.com). Voor Transitieprofs is het daarom een logische stap dat ITSM-tooling integraal vanuit de Microsoft-omgeving geleverd gaat worden. Niet alleen biedt dit eenvoudigere integratie met het Microsoft-ecosysteem, maar het levert ook uitgebreide automation mogelijkheden door Power Automate. Daarnaast biedt het enorme securityvoordelen om IT-dienstverlening vanuit de eigen Microsoft tenant te regelen.

Meer dan IT-dienstverlening
Het op Microsoft gebouwde ITSM kan breed worden ingebed in organisaties en niet alleen voor IT. Zo wordt het systeem internationaal al veelvuldig ingezet om HR- en facilitaire dienstverlening te leveren en te automatiseren: van het boeken van een bureau tijdens Covid-19 tot en met het reserveren van een vergaderzaal, inclusief catering en online Teams-faciliteiten. Het systeem wordt uiteraard gebruikt voor IT Service Management, waarbij de gebruiker aanvragen en incidenten kan initiëren vanuit Microsoft Teams.

Ook voor Managed Service Providers
Het op Microsoft gebouwde ITSM360 is multi-tenant, dus ook geschikt voor bedrijven met meerdere dochterondernemingen en voor Managed Service Providers. Deze bedrijven kunnen vanuit een centrale omgeving meerdere klanten en vestigingen bedienen.

“Wij werken met een complete reeks aan ITSM-mogelijkheden, waardoor de klant niet wordt geconfronteerd met losse modules en ingewikkelde pricing. De eerste opgetekende klanten hebben ten opzichte van hun bestaande ITSM-tooling een ROI die korter is dan een jaar”, aldus Dennis Daalhuizen, eigenaar van Transitieprofs.

Proof of Concept
Vanaf vandaag kunnen bedrijven in en rondom Nederland zich aanmelden voor een Proof of Concept, waarmee ze de voordelen van IT Service Management tooling vanuit hun eigen Microsoft tenant kunnen ervaren. Er is één licentievorm die alle facetten van IT Service Management bevat.

Over Transitieprofs
Transitieprofs is gevestigd in Houten en begeleidt al twintig jaar organisaties bij het formuleren van een bedrijfsgerichte ICT-strategie en het realiseren van de volledige regie over digitale innovatie. Vanaf het creëren van inzicht in de huidige manier waarop ICT georganiseerd is, tot en met het ontwerpen en borgen van ICT- diensten die organisatiedoelen laten innoveren: vanuit de wensen en eisen van de business. Gebruikerstevredenheid staat hierbij centraal. Dit doet Transitieprofs voor organisaties vanaf honderd tot duizenden werkplekken. Meer informatie: www.transitieprofs.com