Houten/Velp 14 april 2020 – Toshiba Tec, specialist in winkelautomatisering, heeft een omvangrijk contract getekend met supermarktorganisatie Coop. De komende jaren zal Coop de volledige POS-omgeving gaan vernieuwen. Dit traject bestaat uit een vervanging van de kassasoftware-omgeving en vervanging van de verouderde POS-hardware in een groot aantal winkels. Toshiba is de partij die de POS-hardware zal leveren en in 2020 gaat uitrollen.

Doel van de hardware vervanging voor Coop is uniformering van het POS-park om kosten voor beheer en support te verlagen.

Herco Boer, CFO Coop supermarkten: “Coop heeft de afgelopen jaren een steeds sterkere positie binnen de foodretailmarkt verworven. Samen met klanten en business partners maak je ’t verschil is het motto van Coop. De kennis en ervaring binnen de retail, de grote kracht van Toshiba, sluit daar prima op aan. De hardware en services van Toshiba vormen daarbij een belangrijk fundament om betrouwbare dienstverlening te garanderen voor onze klanten. Wij kijken vol vertrouwen uit naar continuering van deze samenwerking.”

Jean-Paul Lardenoye, Key Account-Director, bij Toshiba Tec: Toshiba Tec werkt nauw samen met retailers aan hetzelfde doel: het creëren van innovatieve oplossingen die de waarde van retailorganisaties laat stijgen. Wij bekijken steeds opnieuw hoe retailers kunnen inspelen op nieuwe trends en het veranderlijke consumentengedrag. Wij zijn als Toshiba Tec erg trots dat Coop-supermarkten heeft gekozen voor onze POS-hardware.”

Over Toshiba Tec Netherlands
In Nederland is Toshiba Tec al decennialang actief en kan dankzij het wereldwijde technologienetwerk terugvallen op enorme technologische resources. De Retailwereld is ‘on the move’. Toshiba is wereldwijd nummer één op het gebied van retailautomatisering en begrijpt als geen ander wat deze nieuwe realiteit voor de retailmarkt inhoudt. Om die reden blijft Toshiba constant vooruitdenken om ontwikkelingen om te zetten in adequate oplossingen om resultaten te behalen. Dit realiseert Toshiba met de expertise van medewerkers en het volledige en groeiende aanbod van technologische producten en diensten voor de retailmarkt: van POS- en ERC-systemen tot cross-channel oplossingen en randapparatuur. Toshiba is marktleider en wereldwijd toonaangevend. De Retailoplossingen worden niet alleen ontwikkeld en geleverd; Toshiba is ook verantwoordelijk voor het installeren en onderhouden van klantgerichte adviesdiensten. Voor meer informatie: https://www.toshibatec.nl/retail-solutions/

Over Coop
Coop is een resultaatgerichte, zelfstandige coöperatie die, bewust van haar maatschappelijke positie, een optimaal pakket van levensmiddelen en gerelateerde producten / diensten levert aan consumenten- en ondernemersleden. Coop is groot geworden door samen te werken. Dat doen we voor onze klanten, maar ook met onze klanten, want: samen maak je ’t verschil. Coop heeft 314 supermarkten, waarvan de helft wordt gerund door zelfstandig ondernemers. In 2019 behaalde Coop een consumentenomzet van € 1,5 miljard. Meer informatie: https://www.coop.nl/