Den Haag, 4 juli 2022 – – Vrijdag 1 juli jl. is het eerste zelfstandig behandelcentrum (ZBC) voor oogheelkunde in de stad Den Haag geopend. Oogkliniek Den Haag is ervan overtuigd dat het als zelfstandige entiteit patiënten sneller en efficiënter kan helpen. Dit leidt tot kortere wachtlijsten en efficiëntere en goedkopere zorg terwijl de kwaliteit van de zorg gewaarborgd blijft. De juiste zorg, op de juiste plek; dat is waar Oogkliniek Den Haag voor staat.

Patiënten uit de regio Haaglanden kunnen aan Enthovenplein 1 terecht voor uiteenlopende oogbehandelingen, waaronder staaroperaties, glaucoombehandelingen, laserbehandelingen en ooglidcorrecties. Niet altijd is de oogarts de juiste behandelaar; soms is een consult bij de optometrist logischer. De optometrist kan milde klachten zoals droge ogen of problemen door het dragen van contactlenzen behandelen.

Medeoprichter Marcel Vlaskamp is als medisch directeur en oogarts verbonden aan Oogkliniek Den Haag. “Voor iedere oogaandoening een oogarts inschakelen kost niet alleen veel geld, maar zorgt er tevens voor dat patiënten onnodig lang moeten wachten op een behandeling, iets waar ook de regio Den Haag al jaren mee te maken heeft. Dit proces kan anders worden ingericht: we beoordelen iedere verwijzing.  Wij bepalen op basis van de verwijzing welke behandelaar uit ons team het meest geschikt is om de klachten te behandelen: de oogarts, optometrist of orthoptist. Eventueel aanvullend onderzoek plannen we ook direct in.”

Meer efficiency en kostenverlaging
Een trend binnen de totale zorgbranche – mede aangemoedigd door de overheid en verzekeringsbranche – is dat zorg steeds meer uit het ziekenhuis wordt gehaald en wordt gebundeld in specialistische instellingen en klinieken. Dit zorgt voor meer efficiency en kostenverlaging. Eén specialisme onder één dak betekent bovendien een volledig focus op de klantprocessen.

Twee verdiepingen verdeeld over 1500m2
Oogkliniek Den Haag is gevestigd in het gebouw ‘De Haagsche Hub’ waar ook de Consumentbond huisvest. De kliniek beslaat 1500m2, verdeeld over twee verdiepingen: op de eerste verdieping zit de polikliniek en op de andere bevinden zich de operatiekamer en behandelkamer die zijn uitgerust met de nieuwste medische oogapparatuur en technieken.

Het team van Oogkliniek Den Haag bestaat uit twintig medewerkers, waaronder twee ervaren oogartsen die voorheen werkzaam waren in het HMC, BIG-geregistreerde optometristen en orthoptisten. Per 1 september komen daar nog twee ervaren oogartsen bij. Oogkliniek Den Haag is centraal gelegen en uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer en de auto. De nabijgelegen parkeergarage Q-Park Laakhaven biedt ruim voldoende parkeergelegenheid.

Adresgegevens Oogkliniek Den Haag
Enthovenplein 1, 2521 DA Den Haag
Website: www.oogkliniekdenhaag.nl
E-mail: info@oogkliniekdenhaag.nl
Telefoonnummer algemeen: 070 2192540