Zondag 14 februari is het weer Valentijnsdag. Of je het nu leuk vindt of niet, je kan er niet omheen. De sociale mediakanalen staan bol van de creatieve campagnes van bedrijven die meeliften op deze roze wolk.

Inhakers zijn populair binnen de wereld van marketing. Oftewel: jezelf in de picture zetten door te reageren op een actualiteit of gebeurtenis. Grote merknamen als Cool Blue, Albert Heijn, Hema weten als geen ander creatieve inhakers te bedenken rondom Valentijnsdag, vrijdag de 13e, de Elfstedenkoorts of de verkiezingen.

Meestal hebben ze een luchtig karakter maar toch kunnen inhakers ook voor business-to-business PR een waardevolle aanvulling zijn op je contentstrategie. Alleen is het wel belangrijk om je hierbij aan een aantal spelregels te houden. Of zoals te lezen is in een artikel op Frankwatching: wat is het moment om in te haken en wanneer haak je af?

Schoenmaker blijf bij je leest
Als PR-bureau binnen de zakelijke markt houden wij voor onze klanten scherp in de gaten welke inhakers passen bij hun merk en identiteit. Zo is Valentijnsdag niet de meest voor de hand liggende inhaker voor een technologiebedrijf. Maar de invoering van de avondklok en het automatiseren van processen rondom de werkgeversverklaring kan juist weer wel. Andere trending topics als digitale transformatie, cloud computing, kubernetes, lowcode of chatbots kunnen ook een match zijn.

Actualiteit is king
Goede inhakers spelen altijd in op actualiteit, niemand is geïnteresseerd in oud nieuws. Zorg er ook voor dat je tijdig inhaakt op een ontwikkeling of gebeurtenis. Je kan als organisatie beter als eerste de tech trends voor het nieuwe jaar voorspellen of de resultaten publiceren van jouw onderzoek naar de betrokkenheid van medewerkers bij digitale transformatie.

Ook redacties haken in op actualiteit. Na het uitbreken van de pandemie kwam IT-platform AGConnect met de rubriek ‘Een nieuwe baan in Corona’. Wij haakten daarop in met de ervaringen van Paul Evans die tijdens corona startte als directeur client succes bij Pegasystems. Andere IT-media zoals Computable en Emerce hebben speciale trending topics waar je, zoals een aantal van onze klanten regelmatig doet, je expertise kunt delen over bijvoorbeeld Big Data, Artificial Intelligence of thuiswerken door corona.

Op zoek naar dat ene relevante haakje? Of hulp nodig bij het delen van trending content over de expertise van jouw onderneming? Wij horen graag wat je behoefte is en waar wij kunnen helpen. Bel even of stuur ons een mailtje naar: info@influx-pr.com.