Schiphol-Rijk, 3 juni 2019 – Detamo, specialist in het detacheren van technisch personeel, heeft de digitale ondertekendienst Krabbl gekozen voor verdere professionalisering van het uitzendproces. Vanaf nu worden alle documenten voor zowel flexkrachten als klanten in slechts een paar klikken digitaal verwerkt en afgehandeld conform AVG-voorschriften. Zodra alle handtekeningen zijn gezet, ontvangen de afzender en de ondertekenaar(s) de getekende documenten digitaal retour. Via het Krabbl-portal is ook de ondertekenstatus realtime te volgen.

Vanaf de oprichting van Detamo in 2000, lag de focus op het detacheren van technisch personeel voor de telecombranche. Toen Niels Paardekooper in augustus 2017 aan boord kwam als partner, nam hij zijn ervaring mee op het gebied van detacheren in de branche installatietechniek. “Als gevolg van de uitbreiding naar deze sector nam de hoeveelheid documenten flink toe”, aldus Paardekooper. “Bevestigingen naar klanten, nieuwe arbeidsovereenkomsten betekenden een flinke toename van de papierstroom. Vanuit mijn vorige werkomgeving had ik al een duidelijke visie op de digitalisering van papierstromen: alles wat standaard is zoveel mogelijk digitaliseren. Dat wil zeggen, het hele uitzendproces vanaf de inschrijving tot en met plaatsing.”

Tijdwinst en professionalisering
De implementatie van Krabbl, nu vier maanden geleden, levert alleen al in de sollicitatieprocedure een flinke tijdwinst op. Paardekooper: “Dit proces verliep tot die tijd nog heel traditioneel en was tijdrovend: flexkrachten uitnodigen op de vestiging, de benodigde documenten printen, overeenkomst ondertekenen en weer inscannen. Door de groei en verbreding van de vakgebieden hebben we de afgelopen twee jaar heel veel nieuwe mensen gedetacheerd. Met Krabbl zou dit een besparing hebben opgeleverd van ettelijke uren. En dat is los van de mensen die al in dienst zijn en hernieuwde documenten nodig hebben of nieuwe overeenkomsten met klanten. Ook de documenten van een auto-overeenkomst voor een nieuwe medewerker versturen we nu via Krabbl. Alle vestigingen maken gebruik van Krabbl en werken met hetzelfde CRM- en recruitmentsysteem en dezelfde database. Er gebeurt ook veel mobiel, denk aan laptop en tablet. Alle documenten kunnen nu ter plekke worden gegenereerd. Het registreren en verzenden van documenten voor een autowissel of de uitgifte van gereedschap, kunnen we ook vanaf de bouwplaats doen. Dat is voor ons echt een enorme vooruitgang.”

De kracht is tweeledig
Niels Paardekooper had al een zeer positieve ervaring met het werken met IntraData. Maar toen Detamo aan de gang ging om processen te digitaliseren, zijn verschillende partijen benaderd. Wederom viel de keuze op IntraData vanwege de positieve ervaring en de eenvoud van de Krabbl-oplossing. “De kracht van Krabbl is tweeledig. In de eerste plaats versnelt het onze bedrijfsprocessen enorm. Je kunt documenten nooit meer kwijtraken dus je weet exact wat wel/niet is ondertekend. Ten tweede is het voor de audits en certificeringen die we hebben een waterdicht systeem. Dat zijn voor ons de twee grootste pluspunten.”

Simon Kornblum, commercieel manager IntraData, is verheugd over de keuze van Detamo voor Krabbl. “De Krabbl-dienst is speciaal ontwikkeld voor het midden- en kleinbedrijf zodat ook dit segment kan profiteren van de voordelen van de digitale handtekening. Voor branches zoals de flexbranche waarin veel documenten in omloop zijn die getekend moeten worden, bespaart Krabbl tijd én geld. Papiervrij en veilig: ontvangen, lezen, ondertekenen, klaar!”

Over Detamo
Detamo is in 2000 opgericht door Michel Mol en onderdeel van de Connectica Groep. Hieronder valt ook Connectica Project Force dat zich meer richt op projecten. Detamo startte met een kantoor in Zaandam en is inmiddels uitgebreid met vestigingen in Breda en Den Bosch. In september wordt een vestiging in de regio Den Haag geopend en volgend jaar een in de regio Veenendaal-Utrecht-Apeldoorn.