Dat de coronacrisis grip heeft op ieders leven is inmiddels wel duidelijk. In heel Nederland is het nu alle hens aan dek. Doorgaan onder het motto ‘business as usual’ lukt waarschijnlijk niemand, simpelweg omdat niets hetzelfde zal zijn als krap een maand geleden. Toch is het belangrijk om in moeilijke tijden in beeld te blijven bij jouw doelgroep. Hoe? Precies, door te blijven communiceren. Ook nu.

PR levert je bedrijf free publicity op en is een sterk middel om uit te leggen waar je als bedrijf voor staat. Vrijwel iedereen is momenteel door alle coronamaatregelen massaal online te vinden. We consumeren meer dan ooit content op social media en redactionele platforms. Gebruik daarom deze tijd zeker om te laten zien waar je goed in bent. Of je inmiddels een autoriteit bent binnen je vakgebied, een goed draaiende MKB-onderneming hebt of een startup die het veld net aan het ontdekken is – laat in deze crisistijd geen radiostilte ontstaan in de communicatie naar klanten, relaties en vakmedia.

Ga door met het geven van updates over de ontwikkelingen binnen je onderneming. Misschien zie je als bedrijf de business nu drastisch afnemen en heb je creatieve initiatieven ontwikkeld om je diensten aan te passen. Laat de buitenwereld vooral weten waar je juist nu relevant kunt zijn voor je doelgroep. In de eerste plaats natuurlijk je klanten. Maar trek het breder. Communiceer ook met die bedrijven die jouw naam nog niet kennen of probeer weer in beeld te komen bij relaties uit het verleden.

Jouw visie op papier gezet, een prachtig succesverhaal van die tevreden klant, een samenwerking die net voor de crisis beklonken is of zijn je producten vernieuwd? Hou dit nieuws niet voor jezelf. Wees proactief en gebruik je socialmediakanalen volop. Benader journalisten en relevante vakmedia met jouw boodschap. Persberichten, blogs, videocontent en artikelen op redactionele platforms – ruimte voor goede content is er altijd. Ook nu staan journalisten open voor pakkende content. Doe er je voordeel mee!

Elke relatie vraagt om het nodige onderhoud, zeker ook die met de pers. Regelmatig (persoonlijk) contact is het devies. En hoewel het je misschien niet altijd direct publicaties oplevert, zorgt het er wel voor dat je als onderneming bij journalisten top-of-mind blijft. En dat is wat van belang is. Zeker ook, of misschien wel juist, in moeilijke tijden.

Heb je hulp nodig met je perscontacten? Met het delen van nieuws binnen jouw onderneming? Wij horen graag wat je behoefte is en waar wij kunnen helpen. Bel of mail ons. Een online sessie om direct een gezicht bij de namen te hebben kan natuurlijk altijd. Ook wij hebben onze dienstverlening in deze tijd van ‘social distancing’ aangepast aan het ‘nieuwe normaal’.