SER opgenomen in onafhankelijk analistenrapport

SER voldoet aan alle segmenten voor functionaliteit in rapport over content platforms

Amsterdam / Berlijn, 22 oktober 2018 – In het onlangs door Forrester gepubliceerde Now Tech rapport wordt SER in alle vier van de onderzochte segmenten voor primaire functionaliteit genoemd. SER is een van de drie middelgrote ECM leveranciers die aan alle vier segmenten voldoet.

In Forrester´s Now Tech rapport Content Platforms, Q3 2018* zijn 37 internationale leveranciers van contentdiensten onderzocht op het gebied van marktaanwezigheid en software­functionaliteit. De SER groep is gepositioneerd in het segment  ´middelgrote speler` van bedrijven met een jaaromzet van 51 tot 100 miljoen dollar. In het marktoverzicht is SER een van de drie middelgrote leveranciers die voldoet aan alle vier segmenten voor primaire functionaliteit.
Onze strategie voor content voorzieningen is gebaseerd op integratie, niet op uitsluiting. Ons intelligente en uiterst schaalbare platform is daarvan de basis,” stelt dr. Gregor Joeris, CTO van de SER Group.

SER: functionele breedte & applicatie diepte
Onder de vier betreffende functionaliteit segmenten van SER valt ook de categorie Content Federation and Integration Services (CFIS). Volgens de SER groep hebben bedrijven in combinatie met Doxis4 altijd toegang tot alle gegevens en documentgroepen – waaronder die op de diverse fileservers in Microsoft SharePoint en in veel andere bronnen – gebruikmakend van de informatie voor bedrijfsprocessen, ongeacht hun locatie.

Daarnaast zijn ook de functionaliteit segmenten Cloud Content Platforms (CCPs) en Transactional Content Services Platforms (CP-TCS) inbegrepen. Het CP-TCS segment werd al genoemd in de Forrester Transactional Content Services Wave**. SER werd omschreven als een ‘Strong Performer’ in de TCS Wave van 2017. Het Doxis4 ECM platform biedt, volgens Forrester in dat rapport, “een solide reeks toepassingen biedt voor fundamenteel bibliotheek- en procesbeheer van miljoenen documenten die voldoen aan de behoeften van de klant.”

Verder valt ook het segment Collaborative Content Services Platforms (CP-CSS) onder de genoemde SER functionaliteiten (CP-CSS). De SER Group beschouwt virtuele projectruimten als een CP-CSS applicatie die afzonderlijk kan worden ontworpen op basis van een no-code benadering, waardoor bedrijven nog sneller live kunnen gaan. Op diverse locaties ondergebrachte teams, afdelingen, klanten en partners kunnen virtuele projectruimten gebruiken voor het structureren, verwerken en veilig onderling uitwisselen van informatie.

Het Forrester rapport Now Tech: Content Platforms, Q3 2018 biedt een actueel overzicht van de huidige ECM markt. Het geeft bedrijven inzicht in wat zij van een content platform aanbieder kunnen verwachten en helpt hen bij hun keuze van leveranciers op basis van mogelijkheden en modellen.

*Now Tech: Content Platforms, Q3 2018 Forrester’s Overview Of 37 Content Platform Providers door Cheryl McKinnon i.s.m..met Daniel Hong, Madeline King en Peter Harrison, 26 september, 2018

Now Tech: Content Platforms, Q3 2018 (Inloggen of betaling vereist)

**The Forrester Wave™: Enterprise Content Management — Transactional Content Services, Q2 2017. Our Evaluation Of 13 Vendors In A Market In Transition by Cheryl McKinnon door Alex Cullen, Alex Kramer en Sam Bartlett, 5 april 2017.

The Forrester Wave™: ECM – Transactional Content Services (Inloggen of betaling vereist)

Over de SER Group:

Het bedrijf SER

 • Grootste Europese softwareleverancier voor enterprise content management *
 • Een van de top vijf software-only ECM-leveranciers wereldwijd
 • Privaat geleid bedrijf
 • Software “Made in Germany”
 • Een “Visionary” in Gartner’s Magic Quadrant for Content Services Platforms (CSP)
 • “Strong Performer” in Forrester’s ECM WavesTM
 • Meer dan 550 medewerkers
 • Meer dan 2,000 klanten wereldwijd; de helft in de DAX 30
 • Grootste ECM-ontwikkelteam in Europa

De Doxis4 software

 • Gestandaardiseerde ECM-software voor grote bedrijven, middelgrote ondernemingen en overheidsdiensten
 • Een uniform ECM-, BPM- en collaboration platform met
 • uitgebreid metadata management
 • talrijke horizontale en verticale oplossingen
 • hybride BPM voor alle bedrijfsprocessen – van ad hoc tot zeer gestructureerd
 • samenwerkingscomponenten voor veilig informatie delen, zowel intern als met externe partners

* Volgens de meest recent gepubliceerde cijfers over de omzet, brutowinst, bedrijfsresultaat en aantal werknemers 

Meer informatie: www.ser-solutions.nl

Noot voor de redactie:
Voor redactionele informatie kunt u contact opnemen met Influx PR, Jakob Brons, telefoon: 055 3663034 of e-mail: ser@influx-pr.com