Persbericht

Sterke omzetstijging
Omzetgroei SER ruim twee keer groter dan rest ECM markt

Amsterdam / Berlijn, 31 mei 2018 – Omzetstijging van circa 10 procent: De SER groep heeft zijn toppositie als Europa´s grootste softwareleverancier van enterprise content management* (ECM) verder uitgebreid. In het boekjaar 2017 groeide de SER groep twee keer zoveel vergeleken met de gehele ECM-markt1. De groeiende orderstroom ten gunste van SER zet zich ook in 2018 voort.

ECM is een van de top 10 onderwerpen op dit moment volgens de Bitkom industrie-barometer van 2018 en SER heeft hiervan aanzienlijk geprofiteerd. De SER Group, een internationale ECM leverancier, realiseerde een algemene omzet van een solide 67 miljoen euro. Afnemers van de ‘Made in Germany’ software zijn voornamelijk middelgrote bedrijven, ondernemingen, organisaties en instellingen. Het sterke omzetcijfer is 9,4 procent hoger in vergelijking met  2016. Ook het bedrijfsresultaat (EBITDA) nam toe met een vergelijkbaar winstpercentage van 9 procent. Deze positieve ontwikkeling bij SER is te danken aan de licentieactiviteiten die 25 procent toenamen ten opzichte van het voorgaande jaar. Ter versteviging van het marktleiderschap wist SER het klantenbestand uit te breiden met 50 nieuwe gebruikers van voornamelijk grotere systemen. Deze nieuwe klanten komen uit alle geledingen van het bedrijfsleven.

Nieuwe internationale klanten van naam
Veel bedrijven voegden zich in 2017 bij het klantenbestand van SER waaronder: LILIXIL en SAF Holland in de VS, EDP in Portugal (cloud), TDK EPCOS in Hongarije, de Vienna Insurance Group (VIG) en BGZ BNP Paribas in Polen, R+V Allgemeine Versicherung in Luxemburg, de Trelleborg Group (Europa), Ferrari Financial Services en Landesbank Baden-Wuerttemberg in Duitsland evenals een belangrijke internationale vliegtuigbouwer met 60.000 gebruikers.

“Als premium leverancier focussen we ons voortdurend op innovatie en kwaliteit. Dit betaalt zich op de lange termijn terug en weerspiegelt zich in onze langdurige klantrelaties,” zei Kurt-Werner Sikora, CEO van de SER Group. Meer dan de helft van alle klanten onderhoudt inmiddels een succesvolle relatie met de SER Group van 10 jaar of langer. Ongeveer de helft daarvan werkt zelfs 15 jaar of langer met SER samen.

Toonaangevend in ontwikkeling en dienstverlening
Software-ontwikkeling is een essentieel onderdeel van het succes van SER. Als eigenaar-geleide softwareleverancier heeft SER consequent meer dan een kwart van de omzet van software en onderhoud geïnvesteerd in onderzoek en ontwikkeling. Dit omvat alles van onderhoud en updates van de bestaande Doxis4 software tot samenwerking met universitaire instellingen. Met 180 ontwikkelaars voor producten, oplossingen en projecten, heeft SER het grootste ECM-ontwikkelteam van Europa. Deze goudmijn aan menselijke hulpbronnen en mogelijkheden garanderen de technologische voorsprong die SER de afgelopen 34 jaar met zijn ECM expertise heeft opgebouwd. De SER Group is richtinggevend op het gebied van toekomstige ontwikkelingen zoals de interactie tussen ECM, cloud computing, big data en artificiële intelligentie (AI).

Gelijktijdig met de groei van bedrijfslicenties nam ook de bedrijfsmatige dienstverlening met meer dan 11 procent toe. Als gevolg daarvan is het Professional Services Team uitgebreid met 25 procent van in totaal 225 medewerkers. Dit houdt in dat SER beschikt over het grootste en meest krachtige Professional Services team voor enterprise content management in Duitstalige landen. SER werkt wereldwijd samen met 53 consultants en implementatie partners. Met een team van 550 medewerkers, opereert de SER Groep vanuit 22 internationale locaties.

Visionair en sterke speler
Doxis4 dankt zijn concurrerende marktpositie aan de integratie van ECM, BPM, collaboration en EFSS op een uniform technologieplatform met metadata management. Doxis4 software is ook van toegevoegde waarde door de design-and-build aanpak waardoor klanten en partners van SER hun eigen applicaties kunnen samenstellen en zo nodig aanpassen. Door de flexibiliteit waarmee Doxis4 kan worden ingezet, in de cloud of hybride, neemt het onderneming brede content services platform een opvallende marktpositie in.

Om al die redenen hebben vooraanstaande marktanalisten en leidinggevenden uit de ECM- en IT-industrie de SER Group onderkend. In Gartner’s 2017 Magic Quadrant for Content Services Platforms** (CSP) is de SER Group een “Visionair”. Forrester Research heeft SER bestempeld als een “Sterke Speler” in zijn Waves voor ECM Transactional Content Services*** en ECM Business Content Services****. SER is de enige Duitse leverancier die in de ECM Waves is opgenomen.

Pionier in veiligheid
SER is een pionier als het gaat om veiligheid: al in 2017 certificeerde het vooraanstaande bedrijf Ebner Stolz Doxis4 overeenkomstig de Europese General Data Protection Regulation (GDPR). Doxis4 was wereldwijd het eerste ECM-systeem dat deze certificering ontving. Daarnaast ontving Doxis4 wereldwijd als eerste ECM-systeem, eveneens in 2017, het SAP S/4HANA certificaat voor de archief interfaces ArchiveLink en ILM.

Verder op het positieve groeipad
De SER Group verwacht dat 80 procent van haar omzet de komende vier tot vijf jaar wordt gegenereerd door tevreden vaste klanten. Op basis hiervan, de aanhoudende digitaliseringsontwikkeling en de ontplooiing van potentiële nieuwe bedrijfsactiviteiten door migrerende klanten, kan het bedrijf zijn groeipad vervolgen. “Met Maurice Godschalk aan boord kijken we positief naar de toekomst. We hebben dezelfde zakelijke normen en een gemeenschappelijk begrip over wat gebruikers zoeken en nog veel meer. Dat is de perfecte basis voor wederzijds succes, zowel in de Benelux als wereldwijd”, zegt Morad Rhlid, Managing Director van SER Solutions International.

SER wordt door Gartner gewaardeerd als een visionair in het Gartner Magic Quadrant voor Content Services Platforms 2017. Forrester heeft SER vermeld als een sterke performer in beide ECM Waves. Industrieherkenning en klanttevredenheid gaan hand in hand voor SER en markeren een van de sterke punten van de grootste Europese ECM-leverancier. Met een sterke focus op innovatie en toekomstige uitdagingen, ontwikkelt SER zijn platform en diensten voortdurend om de beste gebruikservaring te creëren.

[1] Volgens de Duitse digitale vereniging Bitkom, groeide de ECM-markt met 4,5 procent ten opzichte van 2016

*SER is de nummer een van de Europese ECM leveranciers volgens de meest recent gepubliceerde onderzoekscijfers op basis van omzet, brutowinst, bedrijfsresultaat en aantal werknemers

**The Gartner Magic Quadrant for Content Services Platforms 2017: Karen A. Hobert, Michael Woodbridge, Joe Mariano, Gavin Tay, 5 oktober 2017.
MQ voor download van Gartner (Login of betaling vereist)

*** The Forrester Wave™: Enterprise Content Management — Transactional Content Services, Q2 2017. Our Evaluation Of 13 Vendors In A Market In Transition door Cheryl McKinnon met Alex Cullen, Alex Kramer en Sam Bartlett, 5 April 2017.
The Forrester Wave™: ECM – Transactional Content Services (Login of betaling vereist)

**** The Forrester Wave™: Enterprise Content Management — Business Content Services, Q2 2017. Our Evaluation Of 15 Vendors In A Market In Transition, door Cheryl McKinnon met Alex Cullen, Madeline King, Sam Bartlett, 5 april 2017.
The Forrester Wave™: ECM – Business Content Services (Login of betaling vereist)

 Over de SER Group:

Het bedrijf SER

 • Grootste Europese softwareleverancier voor enterprise content management *
 • Een van de top vijf software-only ECM-leveranciers wereldwijd
 • Door de eigenaar geleid bedrijf
 • Software “Made in Germany”
 • Een “Visionary” in Gartner’s Magic Quadrant for Content Services Platforms (CSP)
 • “Strong Performer” in Forrester’s ECM WavesTM
 • Meer dan 550 medewerkers
 • Meer dan 2,000 klanten wereldwijd; de helft in de DAX 30
 • Grootste ECM-ontwikkelteam in Europa

De Doxis4 software

 • Gestandaardiseerde ECM-software voor grote bedrijven, middelgrote ondernemingen en overheidsdiensten
 • Een uniform ECM-, BPM- en collaboration platform met
 • uitgebreid metadata management
 • talrijke horizontale en verticale oplossingen
 • hybride BPM voor alle bedrijfsprocessen – van ad hoc tot zeer gestructureerd
 • samenwerkingscomponenten voor veilig informatie delen, zowel intern als met externe partners

* Volgens de meest recent gepubliceerde cijfers over de omzet, brutowinst, bedrijfsresultaat en aantal werknemers
Meer informatie: www.ser-solutions.nl

Noot voor de redactie:
Voor redactionele informatie of foto kunt u contact opnemen met Influx PR, Jakob Brons, telefoon: 055 3663034 of e-mail: ser@influx-pr.com