Uniserver versnelt netwerk datacenter met virtueel topologie systeem van Cisco

2017-10-09


Alkmaar, San Jose, Calif., 9 oktober 2017
 -- Om zijn klanten kwaliteit en innovatieve cloud- en bedrijfsoplossingen te kunnen blijven bieden, is Uniserver, aanbieder van cloudhostingdiensten in Nederland en toonaangevend op het gebied van cloudinfrastructuur, een samenwerking aangegaan met Cisco. Daardoor wordt er voor gezorgd dat de activiteiten op het gebied van netwerkinnovatie leiden tot een grotere programmeerbaarheid vanuit de Infrastructure as Code (IaC) gedachte en een snellere leveringscapaciteit ten behoeve van het datacenternetwerk. 

Als eerste in Nederland maakt Uniserver gebruik van Cisco´s Virtueel Topologie Systeem (VTS); een op standaardnormen gebaseerd open software-overlay beheer- en leveringssysteem met geavanceerde netwerkcapaciteit voor virtuele en fysieke infrastructuren. Daardoor kan Uniserver tijd besparen bij de inzet van nieuwe schaalbare en flexibele diensten.
Voortdurende innovatie en investeringen in nieuwe netwerktechnologieën zijn noodzakelijk om onze klanten een optimale dienstverlening en de meest betrouwbare cloudinfrastructuur te kunnen bieden”, stelt Chango Eersel, Directeur Operations bij Uniserver. “Met de ondersteuning van Cisco en VTS kunnen we met ons geautomatiseerde datacentrum snel nieuwe diensten en oplossingen aanbieden aan onze klanten en partners.”

Met Cisco VTS profiteert Uniserver ook van:
  • Verbeterde eenvoud en herhaalprocedures voor een hoogwaardige, foutloze datalevering;
  • Transparante Integratie, met ondersteuning op de bestaande multi-vendor infrastructuur en operationele systemen zoals OpenStack en vCenter;
  • Snellere netwerkcapaciteit.
Cisco biedt oplossingen in de breedte en de diepte voor de programmeerbare, oplossingsgerichte datacenteromgeving; van ACI tot VTS tot een programmeerbare infrastructuur met verschillende automatiseringsniveaus en abstracties, samen met een uitgebreide reeks switching- en serverplatforms in het datacenter.

Onze doelstelling is om dienstverleners zoals Uniserver, evenals bedrijfs­-operationele teams te helpen om hun complexe netwerkconfiguraties te vereenvoudigen en de flexibiliteit van gedeelde cloud-omgevingen te vergroten”, zegt Jonathan Davidson, SVP/GM Service Provider Networking bij Cisco. “Dit is in lijn met hun doelstelling en we zijn blij dat we Uniserver kunnen helpen om hun complexe IT te vereenvoudigen en de kwaliteit van hun dienstverlening aan hun partners te verbeteren met de invoering van deze technologie. We zijn vastberaden om ze te blijven begeleiden tijdens hun netwerk­transformatie.”

Quanza verzorgt het design, de implementatie en de migratie naar de nieuwe VTS geautomatiseerde infrastructuur. Peter Tavenier, Teamlead Networking bij Quanza Engineering: “Het is een prestigieus project om aan mee te mogen werken. Uniserver is het tweede bedrijf in Europa en het eerste in Nederland dat het Virtual Topology System (VTS) voor geautomatiseerde overlay provisioning gebruikt in de nieuwe Nexus datacenter infrastructuur.”
Volgens Peter past VTS goed bij de kwaliteit en vernieuwing waar Uniserver voor staat. “VTS biedt voor de beheerders van Uniserver enerzijds een programmeerbare infrastructuur via webinterfaces en APIs, waardoor klantomgevingen sneller opgeleverd kunnen worden. Anderzijds is de infrastructuur aan de achterkant zo ingericht dat Uniserver naast de standaard set van VTS-automatisering - indien nodig - altijd nog wijzigingen of innovaties op zijn eigen manier door kan voeren.”

Zie ook:

Over Cisco
Cisco (NASDAQ: CSCO) is sinds 1984 wereldwijd toonaangevend op het gebied van werkbare internet toepassingen. Onze medewerkers, producten en partners helpen de samenleving van vandaag aan veilige verbindingen en digitale uitdagingen van morgen. Ga voor meer informatie naar newsroom.cisco.com en volg ons op Twitter at @Cisco.

Over Uniserver 
Met het hoofdkantoor in Alkmaar en state-of-the-art datacenters in Nederland levert Uniserver sinds 2000 cloudhostingdiensten in Nederland en is toonaangevend op het gebied van cloudinfrastructuur. De missie van Uniserver is: IT simpel maken.
De combinatie van Noord-Hollandse genen, de drive om continu te innoveren, het indirecte businessmodel én de beste mensen zorgen voor het onderscheidend vermogen van Uniserver. De bedrijfscultuur maakt Uniserver anders, eigenzinnig, ambitieus en nuchter. Dat betekent dat het samen met de partners dat stapje extra zet om eindklanten de beste oplossing te bieden. In 2015 is Uniserver uitgeroepen tot HP Service Provider of the Year. In 2016 werd Uniserver benoemd tot Veeam Platinum Cloud Partner en in 2017 als HPE Cloud Distributor of the Year. Meer informatie: www.uniserver.nl.


Noot voor de redactie: 
Voor redactionele informatie of beeldmateriaal kunt u contact opnemen met Influx PR, Jakob Brons, telefoon: 055 3663034 of e-mail: uniserver@influx-pr.com