OpenStack Bestuur verwelkomt Parallels als Gold Member van de Foundation

2015-05-29

 

 

PERSBERICHT

OpenStack Bestuur verwelkomt Parallels als Gold Member van de Foundation

Apeldoorn (NL), Renton, WA (USA) - 28 mei 2015 
- De Raad van Bestuur van de OpenStack Foundation heeft Parallels erkend als nieuwste Gold Member van de Foundation. Dit gebeurde in een vergadering tijdens de OpenStack Summit, die van 18 - 22 mei plaatsvond in Vancouver. Parallelsdoopte zijn Service Provider business unit onlangs om naar Odin en zal het Gold-lidmaatschap onder de merknaam Odin aangaan.

Odin's bijdragen aan de OpenStack community richten zich op twee pijlers: het verbeteren van de integratie van containervirtualisatie binnen de OpenStackcompute layer én de inzet binnen de community om de OpenStack inrichting verder te optimaliseren voor de serviceprovidersindustrie. Door de modernisering van hun infrastructuur met de nieuwste containervirtualisatie zijn serviceproviders beter in staat te profiteren van het financiële voordeel van opkomende containerafhankelijke technologieën. Toepassing van deze technologieën binnen OpenStack biedt serviceproviders de mogelijkheid om betere OpenStack-gebaseerde IaaS, PaaS en SaaS te leveren.

"Odin is vereerd om verkozen te zijn tot Gold member van de OpenStack Foundation," aldus James Bottomley, chief technology officer, Virtualisatie, Odin. "We gaan ons inzetten om OpenStack te introduceren bij hosting providers en zullen nauw samenwerken met de community om de marktpenetratie en het nut van containersystemen verder uit te breiden." 

"De wereldwijde web hosting markt is een enorme kans voor OpenStack nu traditionele hosting providers steeds meer overstappen op de cloud"
, aldus Jonathan Bryce, executive director van de OpenStack Foundation. "Odin heeft een sterke positie in deze markt en we kijken uit naar de lange termijn impact van hun investeringen in OpenStack."

Odin levert software die de mogelijkheden van het cloud-ecosysteem van zowel kleine en lokale hosters als van een aantal van 's werelds grootste telecommunicatieaanbieders optimaal benut. Odin beschikt over industrie-expertise, een breed aanbod van veelgevraagde cloudapplicaties en de meest uitgebreide selectie van software waaronder web server management, servervirtualisatie, administratie en factuurautomatisering. Odin ondersteunt, met kantoren in 15 landen, meer dan 10.000 serviceproviders bij het leveren van applicaties en clouddiensten aan meer dan 10 miljoen kleine en middelgrote bedrijven.

Lidmaatschap van de Foundation is beperkt tot 24 Gold members, die jaarlijks stemmen om acht board directors te kiezen die de groep vertegenwoordigen. Naast Odin, zijn de huidige Gold leden: Aptira, CCAT, Cisco, Dell, DreamHost, EMC, Ericsson, Hitachi, Huawei, Juniper Networks, Mirantis, NEC, NetApp, Piston, Symantec en Yahoo!.

OpenStack wordt ondersteund door een uitgebreid en groeiend ecosysteem van technologieleiders en gebruikers die hun bijdrage leveren aan de software en producten en diensten ontwikkelen om organisaties te helpen over te stappen op het softwareplatform. Brede steun van de sector is cruciaal voor de ontwikkeling en rijping van het softwareplatform. Het is daarnaast een belangrijk voordeel voor gebruikers die vanuit de OpenStack Marketplace een keuze kunnen maken uit leveranciers en consumptiemodellen.

Over OpenStack
OpenStack® is de meest gebruikte open source software voor het bouwen van Cloud-omgevingen door ondernemingen en service providers. Organisaties gebruiken OpenStack voor snelle implementatie van nieuwe producten, de kostenverlaging en verbetering van interne systemen. Service Providers gebruiken OpenStack om klanten betrouwbare, eenvoudig toegankelijke cloud-infrastructuur te bieden die technologieën zoals platforms en containers ondersteunt. OpenStack exploiteert cloudomgevingen voor veel van 's werelds grootste merken, waaronder AT & T, Bloomberg, Cisco Webex, Disney, Fidelity en Walmart. Bijna 500 bedrijven en 23.000 mensen in meer dan 150 landen ondersteunen het project.

OpenStack Summit Vancouver
De OpenStack Summit vond van 18 -22 mei plaats in Vancouver. Een record aantal van meer dan 6.000 gebruikers en ontwikkelaars deelden meer dan 500 sessies over alles van gebruikers casestudies tot en met de beste devopspraktijkvoorbeelden. Gelijktijdig vond het Design Summit plaats, waar ontwikkelaars en gebruikers werkten aan de roadmap voor de 12e release van OpenStack, genaamd Liberty. Hoofdsponsors van de Summit waren Intel, Solidfire , HP en Red Hat , samen met bijna 150 andere sponsors en exposanten. 

Voor redactionele informatie:
Influx PR, Jakob Brons, telefoon: 055-3663034, e-mail: odin@influx-pr.com