Toshiba TEC introduceert multifunctionele printer met uitwisbare toner

2013-06-06PERSBERICHT

Toshiba TEC introduceert multifunctionele printer met uitwisbare toner

De Eco-MFP verandert de manier van printen voor het moderne kantoor


Houten, 6 juni 2013
-- Na jaren van intensieve R&D lanceert Toshiba TEC de allereerste multifunctionele printer (MFP) met uitwisbare toner. Het gaat om de e-STUDIO306LP, kortweg Eco-MFP, die afdrukken maakt waarvan de toner via een recyclingsysteem tijdelijk wordt gewist. Het papier is daarna weer te gebruiken: minstens vijf keer opnieuw, maar in de praktijk mogelijk vaker. Zo ontstaat voor het eerst een echte kans om tot 80% te besparen op papierverbruik. Dit is goed nieuws voor het milieu en de inkopers van kantoorpapier. De Eco-MFP heeft een printsnelheid van 30 pagina's per minuut op A4-formaat. Het maximale printformaat is A3.

Het overgrote deel van de afdrukken die mensen op kantoor maken, is bedoeld voor tijdelijk gebruik. Dit blijkt uit veel onderzoeken. Denk aan concepten, lijsten, formulieren, e-mails en talloze andere stukken die je maar even hoeft te bewaren of op je gemak wilt nalezen. Deze hele papierberg, die anders in de versnipperaar verdwijnt, is dankzij de Eco-MFP opnieuw te gebruiken. Het papierloze kantoor blijft een utopie, maar de Eco-MFP optimaliseert het papiergebruik.

De eerste Eco-MFP in Nederland is verkocht aan de European Climate Foundation (ECF). Deze belangenorganisatie heeft als doel het bevorderen van klimaat- en energiebeleid dat de uitstoot van CO2 in Europa vermindert. Daarnaast wil de ECF ervoor zorgen dat Europa op het wereldtoneel een grotere rol speelt in het aanpakken van klimaatverandering. Volgens Dries Acke van ECF toont de aanschaf van de Toshiba Eco-MFP aan dat ECF eco-innovatie ondersteunt, niet alleen in woord maar ook in daad, om zo haar ecologische voetafdruk verder te verkleinen.

Papierrecyclingsysteem

De Eco-MFP bestaat uit twee componenten, de e-STUDIO306LP, een multifunctioneel apparaat met een speciale ontwikkelde blauwe toner en ‘het papierrecyclingsysteem' e-STUDIO RD30, dat in staat is om de blauwe toner te ontkleuren. Dit gebeurt door verwarming van het papier, waarbij de toner verandert van blauw naar transparant. De tekst en afbeeldingen op het papier worden daardoor nagenoeg uitgewist en het papier kan opnieuw worden gebruikt. De scanfunctie van het papierrecyclingsysteem kan de documenten converteren naar elektronische bestanden voordat de inkt op de pagina's wordt gewist. Op deze manier kunnen documenten worden gearchiveerd alvorens het papier opnieuw wordt gebruikt. Toshiba adviseert vertrouwelijke documenten of bedrijfskritische informatie met dezelfde zorg te behandelen als op een reguliere MFP. Indien het papier aan extreme kou wordt blootgesteld (ongeveer minus 30 graden Celsius), wordt de tekst namelijk weer zichtbaar.

Toshiba en het milieu

Papier is duur en belast het milieu. Eén procent minder papierverbruik bespaart alleen al in Nederland miljoenen euro's en neutraliseert de uitstoot van vele tonnen CO2. De ecologische innovatie komt niet uit de lucht vallen. Toshiba voert al jaren een intensief duurzaamheidsprogramma. Zo zijn sinds medio 2010 alle Toshiba-MFP's volledig CO2-neutraal. In dit proces wordt de Eco-MFP gezien als een nieuwe en grote stap voorwaarts.

Duurzaamheid als beleid

Veel inkopers, binnen en buiten de overheid, hebben te maken met duurzaamheidsdoelstellingen. Als het doel een lager papierverbruik is, voldoet de Eco-MFP daar ruimschoots aan. Ook andere aspecten van duurzaamheidsbeleid kan Toshiba ondersteunen, bijvoorbeeld door inzet van de professionele service: Managed Document Services (MDS). Door MDS gaan lagere printkosten, optimale processen en perfect documentbeheer hand in hand met duurzaamheid.
"Met de Eco-MFP kunnen we onze milieubewuste klanten nu helpen hun carbon footprint aanzienlijk te verminderen",
aldus Manon Kleijwegt, Senior Product Manager Toshiba TEC Netherlands Imaging Systems. "Het hergebruik van papier helpt een groener morgen te creëren door de totale CO2-uitstoot te reduceren. Dit nieuwe systeem biedt alles in één: ecologie: minder CO2-uitstoot - economie: minder papier - efficiency: scant, archiveert, wist en sorteert papier."

 
Een video en afbeeldingen van de Eco-MFP zijn te vinden op
http://www.diginfo.tv/v/12-0032-r-en.php.

Over Toshiba TEC Netherlands

Toshiba TEC Netherlands is al decennia lang actief in Nederland en richt zich op optimaal documentbeheer voor zakelijke klanten. Vanuit het kantoor in Houten levert en onderhoudt Toshiba TEC innovatieve multifunctionele print- en communicatiesystemen en bijbehorende software. Dit aanbod vullen we aan met klantgerichte adviesdiensten en met onze oplossing voor totale ontzorging: Toshiba Managed Document Services. Naast deze imaging-tak telt Toshiba TEC Netherlands een divisie die niet alleen marktleider, maar ook technologisch topspeler is in retail-oplossingen. Het aanbod in de retailmarkt is compleet. Sinds de overname van IBM Retail is Toshiba TEC bovendien wereldmarktleider.
Toshiba TEC Netherlands maakt deel uit van Toshiba TEC Corporation, dat wereldwijd actief is in kantoor- en retail-oplossingen. Het overkoepelende Toshiba-concern is technologisch toonaangevend in zowel informatie- en communicatiesystemen, als in consumentenproducten, elektronische componenten, industriële en openbare infrastructuursystemen, en in energievoorziening. Toshiba bestaat al sinds 1875. Van het concern maken nu zo'n 204.000 mensen in 740 bedrijven deel uit, die samen zorgen voor een jaaromzet van ruim 6,3 biljoen yen (USD 68 miljard). Voor meer informatie: www.toshibatec.nl


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie of aanvullend beeldmateriaal kunt u contact opnemen met: Influx PR, Gerline van Wijnen, telefonisch bereikbaar via 055 3663034 of via e-mail: toshibatec@influx-pr.com


Geïnteresseerde pers is na 21 juni van harte welkom voor een live demo van de Eco-MFP op het kantoor van Toshiba TEC in Houten. Mocht er eerder al behoefte zijn aan extra informatie, dan plannen we graag een (telefonisch) interview.